Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Gençlik Merkezi tarafından koordine edilen Halep için başlatılan kıyafet yardımına Artvin merkez ve ilçeleri kayıtsız kalmayarak büyük destek verdi.

Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim TRT HABER mikronuna yaptığı açıklamada Suriye’de yaşanan olumsuz gelişmelere tepkisiz kalmamak ve yardım yapmak istedikleri hatırlatarak Halep’e gönderilmek üzere Kıyafet Yardımı kampanyası başlattıkları söyledi.

İl Müdürü Yetim ; “ son zamanlarda Suriye’de yaşananlardan sonra ülkemizde her konuda bir yardım seferberliği başladı. Bunu da hem bizler hem gençler medyadan sosyal medyadan şahit oluyorlar. Artvin’de ki gençlik merkezleri olarak bizde bu duruma hassasiyet gösterelim ve bir şeyler yapalım istedik.  Diğer yardım kampanyalarını gözden geçirdik farklı bir şey yapabiliriz diye düşündük ikinci el kıyafet toplamaya karar verdik.  Bu kararımızda etkili olan şeyde düşündük ki herkes yeni alıp vermekte zorlana bilir ama kendisine ait olan bir şeyi verirse mutlu olur ve daha kolay verebilir diye düşündük.  Beklentimiz bir kamyon Artvin’den toplanır ve biz onu göndeririz diye düşünüyorduk ama ilçelerden haberler gelmeye başladığında bizim milletimizin insanımızın ne kadar kadir şinas olduğu ne kadar hayırsever olduğunu bir kez daha gördük müşahede ettik.  Bizde uyanan his maden bulmuş gibi sevindik.  Her ilçe bizde bir tır var gelip alabilirsiniz demeye başladı.  Bazı ilçelerimize gidip yerinde gördük ve gerçekten tır doldurabilecek kadar ikinci el eşya toplanmış. İkinci el olarak yani kullanılmış eşya olarak çıktık yardım kampanyamıza ancak bir o kadarda sıfır eşya toplandı.

Bu arada hem il içinden hem il dışından para yardımı yapmak istiyoruz diyenler oldu.  Valiliğimizden ikinci bir onay alarak hesap numarası açtık oraya da para yardımlarını kabul ediyoruz.  Hem toplarken hem bunları ayrıştırırken bizi çok mutlu eden memnun eden etkileyen olaylarla karşılaşıyoruz.  İşte burada gördüğünüz bu gençler İmam Hatip Lisesinden geldiler ve bunları ayrıştırmaya kolilemeye yardım ediyorlar.  Her gün burada onlarca genç yaşlı insanlarımız var gönüllü olarak geliyorlar ve çalışıyorlar. Akşam 23.00’e 24.00’a kadar burası açık ve arkadaşlarımız gençlerimiz kardeşlerimiz çalışıyor.  Aynı durum ilçelerimizde de söz konusu.

Çok etkilendiğimiz sahnelerde var. Benim şahsen gördüğüm arkadaşların bizlere aktardığı çok güzel sahnelerde var. Yusufeli’nde burada birkaç tane kutu gördüm. Çeyiz sandığı hazırlamış gibi hazırlamışlar. Ter temiz ütülemişler koymuşlar içine not koyan mektup yazan hem büyüklerimiz hem gençlerimiz var. Tabiri yerindeyse bir taşla iki kuş vurduk diyebiliriz. Hem oradaki kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermek için bir yardım topladık onların yarasına merhem olacak bir faaliyet başlattık hemde gençlerimizin böyle iyi güzel geleneği oluşacak yada var olan geleneği yaşatacak bir faaliyetin sürecin içinde bulundurduk bulunmalarına sebep olduk. Onlarda yardım yapmayı toplamayı ulaştırmayı öğrendiler.  Onlarda mutlu oldular bizlerde mutlu olduk” dedi.

Artvin Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri adına konuşan Gençlik Lideri Nihan Arslan Erdem ise başlattıkları kampanya hakkında detaylı bilgi vererek şunları söyledi.

Nihan Arslan Erdem ; “ Artvin Gençlik Merkezi olarak ‘Bir Üşüyen Yüreği de Sen Isıt ‘ sloganıyla başladığımız Halep için Kıyafet yardımının bugün 21’inci günündeyiz. Başlangıçta çok büyük beklentilerimiz yoktu insanların böyle bir kanal aradığını fark ettik. Yardım edebilecek bir araç bir yer arıyorlardı. Biz bu ihtiyacı görerek Artvin Gençlik Merkezi olarak bir öncülük yapmak istedik ve öncülüğümüzde bugün 21’inci gününde olduğumuz yardım kampanyasında yaklaşık iki tır’a yakın Artvin merkez ve ilçelerinde kıyafet topladık. İnsanlara bu duyarlılıklarından ötürü teşekkür ediyoruz. Gençlik Liderleri olarak her zaman bu tip yardım kampanyalarında öncülük yapmak için buradayız.

Toplanan bu yardımları gönüllü üyelerimizle beraber ve gençlerimizle beraber öncelikle kadın, erkek, bebek ve genç olarak sınıflandırdık sonrasında yine gönüllülerimizle beraber kolileme aşamasında hep birlikte tasnifleyerek inşallah Halep’e ulaştıracağız.

Topladığımız bu yardımların ilk gelişi aşamasında bizi çok duygulandıran anlarla da karşılaştık. İçinden Türk bayrağı çıkan onlarca koli vardı. Pek çok insan Halep’e direk kolilerin ulaşacağı düşüncesiyle mektuplarını da paylaşmışlardı. Elimde bu mektuplardan bir tanesi var bunun gibi pek çok mektup var. Birini sizlerle paylaşmak isteriz. ;

Vatandaş’ın Haleplilere karşı yazdığı satırlar

Halep’in masumları, - Sizin acınızı taa buralardan hissediyoruz. -  Koskoca evrende nokta bile değilken sığamadık, bir türlü sığdırmadı Ebü-Lehep’in torunları sizleri. Allah kolaylık versin size. Türkiye yanınızda. -Unutmayın! – Çocuklarınızın gözyaşlarını kendi çocuklarımızın gözyaşları bildik ve öyle hissettik. Sizinle ağladık, - Sizi seviyoruz. – Rabbim yar ve yardımcınız olsun.  “

Artvin Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Bedia Betül Polat ; “ Kardeş olmak için sadece kan bağına gerek yotur. Bizin Halep’te binlerce kardeşimiz var ve biz kardeşlerimizi yalnız bırakmamak için buradayız. Şunuda unutmayalım ki Zulme Sessiz Kalan Dilsiz Şeytandır.”

Artvin Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Yaren Candan Morgül ;” Burada gençlik merkezinin başlattığı kampanya üzerine bulunuyoruz. Birçok yerden buraya eşya geldi insanlar eşyalar gönderiyor. Bizde onları ayırarak onları koliliyoruz”