Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Tiyatro Sahnesi,  Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde anaokulu ve ilkokul çocuklarına yönelik sahneledikleri oyunu Artvin Belediye Başkan vekili Erkan Yazan, Artvin Belediyesi Özel Kalem Müdürü Erşan Kaya, Artvin Belediyesi Sosyal ve Kültürel İşler Müdürü Hamdi Özder, öğretmenler öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş izledi. Dünyayı Düzelten Artvinli çocuk oyununun metnini İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanat koordinatörü Mehmet Karaosmanoğlu’nun yazdığı yönetmenliğini Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Tiyatro Sahnesi ekip sorumlusu Berkay Alkan’ın yönettiği kostüm tasarımını tiyatro eğitmeni ve oyuncusu Tuğçe Öztürk’ün yaptığı oyun izleyiciler tarafından tam not aldı.

Artvin Belediyesi tarafından 2016 yılı başlarında kurulan ve ismine ünlü tiyatrocu Öztürk Serengil’in ismi verilen tiyatro topluluğu yıl içerinde ”Hayatın içinden skeçler”  oyunuyla Artvinlinin karşısına çıkmış olan ve büyük beğeni alan genç yetenekler bu seferde Artvinli çocuklara barış ve kardeşlik dolu sevgi mesajları veren oyunuyla izleyicilerinin karşısına çıktı. Sergilenen tiyatronun sonunda Artvin Belediye Başkan vekili Erkan Yazan sahneye çıkarak oyuncuları tebrik ederken yaptığı teşekkür konuşmasında şu ifadelere yer verdi. Yazan, “ öncelikle tiyatro ekibimizi bu güzel oyunlarından dolayı tebrik ediyorum. Belediye Başkanımız Mehmet Kocatepe’nin girişimiyle kurduğumuz Tiyatro ekibi gün geçtikçe daha profesyonel çalışmalar imza atıyor. Sizlerinde bugün şahit olduğu çocuklarımıza yönelik eğitici güzel bir konu üzerine oyun sergilediler.  Başarılarının devamını diliyoruz.” Başkan vekili Erkan Yazan, konuşmasının ardından tiyatro ekibine çiçek takdim etti.

Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Tiyatro Sahnesi Ekibi’nden Müjde - 4 yaş gurubundan başlayarak bütün çocuklara tiyatro eğitimi verildiğini müjdeleyen tiyatro ekibi aileye çağrıda bulunarak Artvin Belediyesine başvuruda bulunmalarını istediler. Çocuklara drama ve tiyatro eğitimlerinin devam ettiğini bu yüzden 4 yaş ve üzeri çocukların biran önce kayıt yaptırmalarını istediler.

5- 13 yaş gurubu çocuklara yönelik dünyadaki kötülükleri yok etmek insanın kendisiyle başlar konulu oyunun içeriğinde şu temalar işlendi;

“Bir çocuk gördüğü rüya üzerine palyaçolar ülkesinde dünyayı kurtarma yarışması düzenleniyor. Annesinden izin alarak yola koyuluyor ve yolculuk esnasında önüne çıkan kötülük yapan insanlara iyiliği öğreterek yolu devam ediyor. Yaşlı bir amcaya çocukları tarafında kötü davranıldığını gören Artvinli çocuk onlara ders niteliğinde sözler sarf ederek anne babaya iyi davranılması gerektiğini kesinlikle hor görülmemesi konusunda uyarılarda bulunarak onlara iyiliği gösteriyor. Yoluna devam eden çocuk birçok kötülüğe rağmen annesine vermiş olduğu söz üzerine asla yalan söylemeyip doğruluktan şaşmayıp paylançolar ülkesine varır. Dünyayı Düzeltme yarışmasına son anda yetişip parçalara bölünmüş dünya haritasını düzeltilmesi istenir. Çocuk parçaları eline aldığında kâğıdın arkasında insan resmini görür ve kısa sürede parçaları birleştirir. Yarışmayı düzenleyenler nasıl bu kadar kısa sürede yaptığını merak edip hayretler içerisinde sorarlar. Çocuk ‘Ben haritanın arkasında ki insanı düzeltim. İnsanla beraber dünyada düzeldi’ der ve ekler keşke gerçek dünyamızı da bu kadar kolay düzelte bilseydik. Ama geç değil. Önce kendimizden başlayarak iyilik güzellik, barış ve kardeşlik dolu sevgi mesajları verir.”