Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) “Gelir Getirici Meyve Ağaçlandırma Projeleri” kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Artvin’de yetiştirilmesi için Butko zeytin fidanının çelikle üretimine başlandı. Çalışmalar kapsamında büyük bir ekonomik değer taşıyan ve ilk Türk zeytini Artvin Butko zeytin türüne ait 20 bin ağaç Çoruh Üniversitesi Seyitler Yerleşkesi alanı içerisinde yer alan ve belli aralıklarla sislenen cam serada köklenmeyi sağlayıcı ortam içinde yastıklara dikildi.

“Türün Sürekliliği Bu Çalışmalar ile Sağlanacak”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Butko zeytininin en lezzetli zeytin türlerinden olduğunu ve üretilen zeytinyağının ödüle layık olduğunu vurgulayarak “Bu türün devamlılığı çok önemli. Bu maksatla öncelikli olarak bu türün fidanlarının üretimine başladık. Daha sonra türe uygun sahalarda ağaçlandırma yapacağız. Türün sürekliliği bu çalışmalar ile sağlanacak. Bölgede ekonomik kalkınma sağlanacak” dedi.

“Orman Köylümüzü İhya Edeceğiz”

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, dikilen ağaçlık alanların 49 yıllığına vatandaşa teslim edileceğini de dikkat çekerek “Vatandaşlarımızın refahı yükselecek böylece milli gelire de katkı sağlanmış olacak. Yetiştirilen zeytin ağaçlarının ilk 3 yıllık bakımı orman teşkilatımıza, 49 yıllık geliri ise orman köylülerine ait olacak. Böylece orman köylülerine ekonomik gelir sağlayarak, köylümüzü ihya edeceğiz” ifadelerini kullandı.