Artvin 2017 yılına girerken beklenmedik bir tayin haberi aldı. DSİ Çoruh Projeleri 26. Bölge’nin başarılı ve genç bölge müdürü Dinçer Aydoğan, Barajlar Dairesi Başkanlığı görevine atandı.

Artvin, İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı ve Eski Vali Muhterem İnce’nin Müsteşar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Şengün’ün Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı’na atanmalarının ardından yeni yıla Barajlar Dairesi Başkanı olarak terfi eden Bölge Müdürü Dinçer Aydoğan ile birlikte önemli bir terfihe daha imza atmış oldu.

DSİ Çoruh Projeleri 26.Bölge Müdürlüğü’nde yılın son günü görev değişimi yaşandı. DSİ Çoruh Projeleri 26.Bölge Müdürü Dinçer Aydoğan, son dakika kararnamesi ile DSİ Genel Müdürlüğü Barajlar Dairesi Başkanlığı görevine atandı. Yaklaşık 2 yıl önce Artvin’e Bölge Müdürü olarak tayin olan ve Artvin’de önemli çalışmalara imza atan Dinçer Aydoğan’ın ani tayini şok etkisi yaratırken, Aydoğan’ın DSİ Genel Müdürlüğü Barajlar Dairesi Başkanlığı’na atanması terfi olarak değerlendirildi.

Artvin’e atandıktan sonra yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken Aydoğan, baraj yatırımlarını takibi, Artvin’e yapılacak olan taşkın koruma imalatlarının yanı sıra bir çok önemli yatırıma sağladığı katkılarla adından söz ettiriyordu. Artvin’de DSİ tarafından yapılan karayollarının yeniden düzenlenmesi, karayollarının şevlerine çelik tel kafeslerinin örülmesi ve yeni yol planlamalarının gerçekleştirilmesi gibi bir çok yatırımda üretkenliği, çalışkanlığı ve araştırmacılığı ile dikkatleri çeken Aydoğan’ın tayini Artvin’de üzüntü ile karşılandı. Dinçer Aydoğan’ın Artvin’den DSİ Genel Müdürlüğü Barajlar Dairesi Başkanlığı’na atanmış olması ise teselli oldu.

2016 yılı içerisinde Artvinli hemşerimiz İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı’nın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na Müsteşar, Artvin eski Valisi Muhterem İnce’nin İçişleri Bakanlığı’na Müsteşar, Artvinli hemşerimiz Ali Rıza Altunel’in Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne, Artvinli hemşerimiz Ahmet Toraman’ın İŞKUR Genel Müdürlüğü Fon Yönetimi ve Aktüerya Dairesi Başkanlığı’na, İl Emniyet Müdürü Ahmet Şengün’ün Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı’na atanmasının ardından DSİ 26.Bölge Müdürü Dinçer Aydoğan’ın da DSİ Genel Müdürlüğü Barajlar Dairesi Başkanlığı’na atanması Artvinli veya Artvin’de görev yapan isimlerin tayin ve terfilerine yeni bir örnek olarak gösterildi.

DSİ Çoruh Projeleri 26.Bölge Müdürü Dinçer Aydoğan, 20 Mayıs 2016 tarihinde Yusufeli ilçesine helikopterle giderken helikopterin inişi sırasında kaza yapması sonucunda ölümden dönmüştü. Aydoğan, mühendis olduktan sonra devlet memurluğuna da DSİ Çoruh Projeleri 26.Bölge Müdürlüğü’nde başlamış ve Deriner, Borçka ve de Muratlı Barajlarında yaptığı başarılı çalışmalarla dikkatleri çekmişti. Aydoğan, evli ve iki çocuk babası.

Aydoğan’ın Artvin’den tayin olması üzüntü ile karşılanırken gidişi ise ‘DSİ Genel Müdürlüğü Barajlar Dairesi Başkanlığı’nda artık bir hemşerimiz var’ şeklinde değerlendirildi.