AK Parti Artvin İl Başkanı Erkan Balta, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanımıza yönelik hakaretleri Şahsına değil, Türk Demokrasisine, Türk Demokrasi Kültürüne ve bütün millete yapılan hakaret olduğu için bizde kendimizi şahsen mağdur sayıyor ve suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

AK Parti İl Başkanlığı binasında yapılan basın açıklamasına AK Parti Artvin İl Başkanı Erkan Balta, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Merkez İlçe Başkanı Maksut Koçak, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, Kadın Kolları İl Başkanı Reyhan Güneri, Gençlik Kolları İl Başkanı Burak Coşkun ve çok sayıda partilinin katılımıyla düzenlediği basın toplantısında AK Parti Artvin Teşkilatı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözlerinden dolayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin 35. Olağan Genel Kurultayında ve ardından grup toplantısında ülkemiz siyasetinin geleceği açısından son derece talihsiz açıklamalarda bulunduğunu kaydeden Balta “Yüzde 52'lik oy oranıyla milyonların desteğiyle, Türkiye Cumhuriyetinin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanına yapılan hakaret ile sadece ona oy verenler rencide edilmemiştir. Onun şahsında yüce devletimiz, aziz milletimiz ve bin yıllık kadim devlet geleneğimiz ağır hakaretlere maruz kalmıştır. Türkiye Cumhuriyetini ve vatandaşlarını yani cumhuru en üst noktada temsil eden yüce değerimize saldırı asla kabul edilemez. Bu üslubuyla Sayın Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluş değerleri olan, altı okun maddelerini de ayaklar altına almıştır” dedi.

Balta Kılıçdaroğlu’nun hakaret ederken kullandığı; 'Namus ve Şeref kavramlarının halkımız için ne kadar hassas değerler olduğunu, bu ülkede siyaset yapan her sorumlu insanın bildiğini dile getirerek  Kılıçdaroğlu’nun kendi koltuğunu garanti altına almak için, türlü senaryolarla hazırlandığı kongresinde ve ardından bir arada tutamadığı partisinin grup toplantısında, yetersizliğini örtbas etmek için kendine çirkin bir yol olan hakareti seçtiğini ileri sürdü. 

Balta, Kılıçdaroğlu’na bu yöntemden vazgeçmesini ve milletimizin karşısına temiz bir dil ile çıkmasını önerdiklerini söyleyerek “ Buradan soruyoruz bugüne kadar tanıdığımız hangi ana muhalefet lideri, devletimizin ve milletimizin değerlerine bu ölçüde hakaretlerde bulunmuştur? Başka devletlerin büyüklerine gösterilen tazimin, hiç olmazsa benzerini bu millet de hak etmektedir. 

Sayın cumhurbaşkanımıza hadsizce diktatör diyen sayın genel başkan bu kararıyla demokrat mı oluyor! Buradan anlıyoruz ki temel sorun aslında Sayın Kılıçdaroğlu'nun değer yargılarını, insafı ve hakkaniyeti bir tarafa bırakıp, derinliği olmayan gündelik siyaseti tercih etmesidir.

Kendisine tavsiyemiz artık bir ana muhalefet liderine ve devlet adamlığına yakışan bir duruş ile siyaset yapmasıdır. Bu toprakların değerlerine biraz saygısı varsa, milyonlarca sivili katleden, milyonlarcasını da yurdundan eden katil Esed'ın arkasında durmaz! 30 yılı aşkın bir süredir PKK terör örgütünün öldürdüğü binlerce canı, yakıp yıktığı şehirleri ve şehit ettiği askerleri görmezden gelerek; PKK'yı Filistinlilerle bir tutan ve özgürlük savaşçısı olarak belirten bildirgeleri desteklemez! Kürt halkının baskılarından yıldığı PKK"ya,PYD"ye ve YPG'ye "Vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum" demez! Türkmen Dağı ve Halep bombalanırken susmaz! Devletin bekasına her türlü saldırıları yapan paralel örgütün destekçisi olmaz! Ve milli değerleri ayağının altına alarak ülkesini yurtdışında şikâyet etmez!

Sayın Kılıçdaroğlu bahse konu olan hakaretleriyle; Anayasa, Türk Ceza Kanunu ve Uluslararası Sözleşmelerle güvence altına alınan; "Kişinin maddi ve manevi değerlerinden oluşan toplum nezdindeki şeref ve haysiyetiyle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının saygınlığını korumaya yönelik Türk Ceza Kanunu'nun 299.cu Maddesinde Hükmü bulunan "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu işlemiştir.

Sayın Kılıçtaroğlu"nu Bir Dünya lideri olan, Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a karşı yaptığı hakaretlere son vermeye ve Türkiye Cumhuriyetinin tüm kutsal değerlerine saygılı olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.