Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Kentin turizm merkezlerinden biri olan Atabarı Kayak Merkezinden Kafkasöre kadar yaklaşık 8 km kayarak indi. Yaklaşık 2 bin rakımlı Mersivan Dağı'nda bulunan ve şehir merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Atabarı Kayak Merkezi, hafta sonunda, havanın da güneşli olmasını fırsat bilen kayak severleri ağırladı. Kayak tutkunu olan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’de kayak merkezinin misafiriydi.

Bir süre tesislerde incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Başkan Kocatepe, daha sonra kayak kıyafetlerini giyerek Atabarı Kayak Merkezi’nin eşsiz manzarası eşliğinde kayak yaptı.  Profesyonel kayak sporcusu olan Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, kayak pistinde bir müddet kaydıktan sonra Kafkasör’de bulunan Belediye Sosyal tesislerine kadar yaklaşık 8 kilometrelik ana yolda kayak yaparak indi.

Artvin Çoruh Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Kayak hocası Fikri Özkan eşliğinde kayak yapan Başkan Kocatepe duygularını şu şekilde ifade etti. “Artvin Atabarı Kayak Merkezi Karadeniz’in yegâne kayak merkezi burası. Gerek sporcu yetiştirmesi gerekse kayak turizmi açısından muhteşem bir yer. Yeni bir kayak merkezi olmasına rağmen Karadeniz’in en önemli turizm merkezi olma yolunda ilerliyoruz. Kayak severleri doğaseverleri Artvin’e davet ediyorum”