Parti binasında yapılan basın açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Yücel Kurt, Merkez İlçe Başkanı İlyas Şahin, Kadın Kolları Başkanı Gülşen Kurul,  Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Küçükay ve çok sayıda partili katıldı. 

Cumhuriyet Halk partisi Kadın Kolları Başkanı Gülşen Kurul burada yaptığı açıklamada; “ Bugün Cumhuriyetimizin doksan üçüncü yılındayız. Doksan yıllık süreç içerisinde Cumhuriyeti beğenmeyen bir düşüncenin iktidar olduğu bir dönemdeyiz. Emine Erdoğan’ın 26 Şubat 2016 tarihinde Ensar Vakfı tarafından düzenlenen etkinlikte, son 14 yılda yaşanan acıları unutmuş olmalı ki ‘90 yıllık enkazı yerinden kaldırdık’  ifadelerini kullanarak Anadolu’nun ve insanlığın tarihini hiçe saymıştır” dedi. 

Kurul konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Ortada bir enkaz olduğu doğrudur fakat o enkaz Cumhuriyet değil bugün AKP’nin temsil ettiği gerici bir zihniyettir. Kapitülasyonlara teslim olmuş, alt yapısı, sermaye birikimi, milli bankası olmayan, toplu iğne bile üretemeyen, demir yolları yabancı şirketler tarafından kurulmuş ve işletilen Osmanlı ekonomisi ve onun borçları teslim alınmış 1923’den 2002 yılına kadar geçen 79 yılda bir yandan Osmanlı borcu ödenmiş, İktisat Kongresi yapılmış, fabrikalar barajlar kurulmuş, sanayi kurulmuş, tarımda makineleşme gerçekleşmiştir. 90 Yıllık enkaz denilen Cumhuriyet topluma ve özellikle de kadınlara neler kazandırdı bir hatırlayalım. Çok hevesli oldukları Padişahlık dönemlerinde nüfus sayımına sadece erkeklerin ve hayvanların dahil edilip kadınları nüfus sayımında dahi yok sayan döneme mi dönmek istiyorlar? Sevmedikleri ve enkaz dedikleri Cumhuriyet dönemi değil midir kadını statü olarak en güzel yere koyan, seçme ve seçilme hakkı verip hak ettiği değeri veren Cumhuriyet değil de nedir? Eğer cumhuriyet döneminde biz kadınlara sunulan haklar olmasa, Emine hanımın bu açıklamayı dahi yapabilecek yetkisi olabilecek miydi? Bu açıklamanın Cumhurbaşkanının eşi tarafından yapılmış olması, üstelik de bir kadın tarafından yapılmış olması kadın olarak bizleri fazlasıyla utandırmış ve üzmüştür. Bunlara ek olarak; Bütün bu yapılanlara enkaz deniyorsa 14 yıldır yerli ve yabancılara sata sata bitiremedikleri iktisadi kaynaklarını nerden buldunuz? Son 14 yılda artan kadın cinayetleri, Son 14 yılda artan tecavüzler, Son 14 yılda artan şehitler, son 14 yılda artan yoksulluk, son 14 yılda artan işsizlik,son 14 yılda yolsuzluk, son 14 yılda artan intiharlar ve daha nice acı 14 yıldır ötekileştirilen, ayrıştırılan toplumun dinmeyen gözyaşıdır.

Daha düne kadar kız çocuklarının okuması için mücadele başlatan Türkan Saylan’ı vatan haini ilan edenler bugün “ Babalar kızlarına şehvet duyabilir” diyenleri baş tacı ediyorlar. Eğer bugün bu kürsüden halka seslenebiliyorsa bilsin ki bu enkaz dediği Cumhuriyetin kazanımlarıdır.

Son 14 yılda sayamadığımız, dilimizin dönmediği bütün acıları bütün kederleri Cumhuriyet Halk Partisinin birleştirici, merhametli, inançlı ve ilerici kadınları saracak. Bazı toplumlar için bir düş olan Cumhuriyet, bir Türkiye gerçeğidir, tam bir halk demokrasisi ve tam eşitlikçi bir düzendir. Cumhuriyet onurumuzdur. Cumhuriyet ile hesaplaşma Osmanlıyı yeniden oluşturma bunu bir sürece bağladıkları gibi adım adım hareket ettikleri de kesindir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yöneten bu iktidara rağmen, Cumhuriyeti ilelebet yaşatacağız.”

Öte yandan açıklamalarının devamında Cerattepe ile ilgili gündeme değinen Kurul ; “Cerattepe direnişi, Artvin halkının, yaşam alanına yapılan müdahale karşı yapılmış başkaldırı hareketidir. 20 yıllık bu mücadele her ne hikmetse iktidar başkaldırı olarak nitelendiriliyor. Bu halk hareketinin siyasete oturtulması halk tarafından kabul görmüyor. Bazı havuz medyasının Artvin halkına yaptığı yakıştırmaları kesinlikle kabul etmiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kurul, “Cerattepe Geçilmez Artvin Halkı Yenilmez” diyerek sözlerini tamamladı.”