1 Ekim Dünya Yaşlılar günü ve haftası nedeniyle Artvin Devlet Hastanesi’ndeki yaşlıları tek tek ziyaret ederek onlara çiçek takdiminde bulunan Genel sekreter Op. Dr. İrfan Akalın büyüklerimizle ilgili olarak; “Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir, bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir. Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız , büyüklerimiz için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak bizlerin öncelikli görevleri arasındadır. Bu duygularla tüm büyüklerimizin Yaşlılar Günü ve Haftasını kutluyor, minnet ve şükran duygularımızla yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyor, sevgi ve saygılar sunuyoruz’ diyerek açıklamalarda bulundu.

Ayrıca Op.Dr.İrfan Akalın, son günlerde bazı yayın organlarında Kardiyoloji Anjio Ünitesi ile alakalı çıkan eksik ve yanlış bilgilendirmeler nedeniyle Artvin halkımızı doğru bilgilendirme amaçlı bazı açıklamaların yapılması gerekliliğinin ortaya çıktığını ifade etti.

Artvin KHB Genel Sekreterimiz Op. Dr. İrfan Akalın konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“İlimizin en büyük önceliklerinden biri olan Anjiyo ihtiyacının, göreve geldiğimiz andan itibaren tüm ailesi ve yakın akrabaları Artvin’de yaşayan bir Artvinli olarak birinci önceliğimiz olarak kendimize görev adlettik.

Anjio Ünitemizin şehrimize kazandırılması konusunda Tıbbi Hizmetler Başkanlığım döneminde, beraber çalıştığım Sayın G. Sekreter Kerim Yeşildağ döneminde Sayın Milletvekilimiz Dr. İsrafil Kışla öncülüğünde Bakanlığımız ile müteattit görüşmeler yapıp birçok kez ilgili konu hakkında Bakanlığımıza dosyalar göndermiştik.

Genel Sekreter olarak göreve başladığım tarihten itibaren gerek Sayın Valimiz Ömer Doğanay Beyefendi, gerek Sayın Milletvekilimiz İsrafil Kışla’ nın girişimleri ile Bakanlığımızla görüşerek Anjio Ünitesi taleplerimizi yeniden dile getirdik. Ayrıca çok yakın zamanda İl Sağlık Müdürümüz Dr. Abdullah Güleç beyle beraber tarafımızca Anjio Ünitesi ile ilgili detaylı bir dosya hazırlayarak Sayın Milletvekilimiz İsrafil Kışla Beyefendi’ye sunulmuş ve bu doğrultuda Sayın Milletvekilimiz Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu Başkanı ile ,hususi olarak Anjıo Ünitesi hakkında bizatihi görüşmüş, ilimizin acil talebini iletmiştir. Kurum Başkanlığımız konunun tekrardan detaylıca değerlendirileceğini tarafımıza iletmiştir.

Artvin halkımızın doğru bilgi edinmesi bizim için çok kıymetlidir. Bu bağlamda bazı yerel yayın organlarının eksik ve yanlış bilgiler vererek bilgi kirliliğine neden olduğu görülmektedir. Sağlık Bakanlığımızın herhangi bir şehirde Anjio Ünitesi açma kriterleri şu şekildedir;

1.Kurulacak merkezde herdaim bulunmak üzere en az 3 Kardiyoloji uzmanı ve en az 2 Kalp ve Damar Cerrahi uzmanı

2.Aktif olarak hizmet veren Kalp Damar Cerrahi ameliyathane ünitesi

3.Kalp akciğer pompası ve bunu kullanmaya yetkili perfüzyonist

4.Deneyimli Anestezi ekibi

5.En az 350.000 nüfus

Şuanda Artvin Devlet Hastanemizde aktif olarak çalışan 1 Kalp Damar Cerrahisi 2 Kardiyoloji uzmanı mevcut olup, gerek bizim tarafımızdan gerekse de Sayın Millettevekimiz aracılığıyla bu kriterlerin, Artvin İlimize göre tekrardan uyarlanması gerektiği, ilimizin coğrafi ve ulaşım özellikleri ayrıca en yakın merkeze olan uzaklığı dikkate alındığında bu kriterlerin uygulanabilir olmadığı, bize özel bir ayrıcalık yapılması gerektiği defalarca dile getirilmiştir.

Bakanlığımızın bize geri dönüşlerinde ellerinde Anjio cihazları olduğu,cihazı hemen gönderebileceklerini fakat şart olan diğer özellikli kadroların Artvin İline verilemeyeceği, bundan dolayı Anjio Ünitesine ruhsat verilemeyeceği belirtilmiştir. Haberde konu edildiği gibi konunun Anjio Cihazı eksikliği ile alakası olmayıp tamamen yukarıda zikrettiğimiz sebeplerden dolayıdır. Özetle Anjio Ünitesi açılabilmesi için bakanlığımız, ünitenin yanında by-pass ameliyatları gibi büyük kalp damar ameliyatlarının yapılmasını şart koşmaktadır.Tüm bu zorluklara rağmen yeni Sağlık Bakanımız Sayın Ahmet Demircan Beyefendinin göreve başlaması ile beraber Sayın Vekilimiz Dr.İsrafil Kışla, Bakanımız ile konuyu görüşmüş olup, Anjio ünitesi ihtiyacının tekrar değerlendirileceği, ellerinden gelen kolaylığın yapılacağı sözünü almıştır. Artvin’de doğup büyümüş ve burada yaşayan bir hemşehriniz olarak benimde en büyük arzum ve temennim bu ünitenin en kısa sürede Artvin’imize kazandırılmasıdır” şeklinde açıklamalarda bulundu.