Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” nedeni ile yayınladığı mesajda camilerin ibadet yeri olmakla birlikte toplumumu birleştirici özelliği ile insanın maneviyatını güçlendiren, moral veren yerler olduğunu dile getirdi.

Başkanı Kocatepe, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle yayınladığı mesajında, “Bu haftanın ülkemiz, milletimiz ve tüm din görevlilerimiz için hayırlı, başarılı hizmetlere vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim. Camiler aynı safta omuz omuza, diz dize namaz kıldığımız, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı, hoşgörü anlayışımızı güçlendirdiğimiz yerlerdir.

Camiler, insanların ortak bir yerde buluştuğu, kardeşlik duyguların, hoşgörü anlayışının, birbirimize olan sevginin güçlendiği mabetlerdir. Camiler içinde başka hiçbir yerde bulamayacağımız çok özel bir huzur ve haz kaynağıdır. Camiler bir ibadet yeri olmakla birlikte toplumumuzu birleştirici özelliği ile insanın maneviyatını güçlendiren, moral veren yerlerdir.

Toplum olarak bu son zamanlarda daha çok birbirimize sıkıca bağlanmanın, bir arada kenetlenmek için bu haftayı her zamankinden daha çok fırsat bilmeliyiz. Camilerimizde hizmet veren din görevlilerimiz; aydınlatıcı, uzlaştırıcı, bütünleştirici görev anlaşışıyla dini konularda halkı aydınlatırken, sosyal sorunlara da çözüm arayan, ulvi bir vazifeyi yerine getirerek toplum hayatında önemli bir görev üstelenmişlerdir.

Dolayısıyla son yıllarda milli-dini ve ahlaki değerlerimizdeki aşınmayı durdurma ve gidermede aydın din görevlilerimizin gayretlerine her zamankinden daha fazla ihtiyacımızın olduğu gerçeği ile karşı karşıyayız. Zengin fakir, amir memur, yaşlı genç herkesi bünyesinde toplayan, aynı safta omuz omuza hep birlikte ibadet ettiğimiz camilerimizde onurlu bir görev ifa eden din görevlilerimizi tebrik eder, hemşerilerimin ve tüm İslam Âleminin “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nı kutluyorum.” İfadelerine yer verdi.