İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında  Bitlis'in  Adilcevaz ilçesinden 50 öğrenci,  Artvin'i gezecek.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilden seçilecek 15 yaş ve altı 50 bin katılımcının ülkenin farklı illerini ziyaret edeceği proje kapsamında  Adilcevaz ilçesinden  Artvin'e gidecek öğrenci kafilesi için uğurlama töreni düzenlendi.

Belediye Başkanı  Necati Gürsoy ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, öğretmenevi önünde düzenlenen törenle öğrencileri uğurladı.

Gürsoy, burada yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığınca başlatılan projeden, il dışına çıkma imkanı olmayan öğrencilerin faydalandığını söyleyerek, "Proje kapsamında iller arasında kardeşlik köprüsü oluşturmak, birlik ve beraberlik ruhunun geliştirilmesi amaçlanıyor." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Beşkardeş de 150 öğrenciyi il dışına göndermeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Artvin Valiliğinin proje kapsamında öğrencileri davet ettiğini anlatan Beşkardeş, "Biz de bu kapsamda 50 öğrenciyi  Artvin'e gönderme kararı aldık. Öğrencilerimiz  Artvin ve ilçelerini gezecek. İleri ki zamanlarda 100 öğrenci grubunu da  Antalya'ya göndereceğiz.  Artvin'e gidecek öğrencilerimizin gezi masraflarını kaymakamlığımız tarafından karşılandı." diye konuştu.