PTT işyerlerinde meydana gelen silahlı soygun, hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarının araştırılması ve önlenmesine yönelik olarak alınabilecek tedbirlerin değerlendirilmesi; hırsızlık, gasp, kontör ve para dolandırıcılığı konularında bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi, ayrıca terör ve yasadışı eylemlerde iş yerlerinin güvenliğinin sağlanması amacıyla Artvin İl ve İlçelerinde görev yapan Müdür, Şef, Veznedar, Memur ve Dağıtıcı Personele yönelik olarak Artvin İl Emniyet Müdürlüğünde görev yapan 3. Sınıf Emniyet Müdürü Baykal YORULMAZ tarafından Yeni Mahalle’de hizmet veren Polis Evi Gaffar OKAN Toplantı Salonun da 4 saat süreyle eğitim verildi.

Yorulmaz, PTT Personeline işlem yaptırmak üzere gişelerine gelen müşterilerin art niyetlerinin olup olmadıkları konusunda dikkat edilmesi ve gözlenmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdikten sonra Artvin Genelinde en fazla yaşanan telefon dolandırıcılığının önlenmesi hakkında da özellikle yüklü miktarda para hareketi için PTT işyerlerine gelen müşterilerde dikkat edilmesi gereken hususlar ile izlenmesi gereken yol Hakkında çeşitli örnekleriyle birlikte açıklayıcı bilgilerde bulundu.

Eğitimin Sonunda ise Artvin PTT Başmüdürü Gönül KOCAMAN tarafından böyle hassas bir konuda hem eğitimi sağladıkları katkı, hem de kendilerine sağladıkları yer temininden dolayı Artvin İl Emniyet Müdürlüğü adına PTT Personeline eğitim veren 3. Sınıf Emniyet Müdürü Baykal YORULMAZ’a Plaket vererek teşekkürlerini iletti.