Yaşayan Şehirler Platformu’nun ilk ekinliği olan Şehir Ödülleri Türkiye, İzmir’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Artvin Belediyesi “Engelsiz Şehir” kategorisinde ödül aldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yaşayan Şehirler Platformu işbirliğinde; Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı’nın destekleriyle hazırlanan ‘Şehir Ödülleri Türkiye 2017 Ödül Töreni, Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Türkiye’nin birçok ilindeki kamu ve özel kuruluşların; kentleriyle ilgili hazırladıkları projeleri sunduğu etkinlikte, jüri tarafından belirlenen 20 kategoride toplam 34 ödül dağıtıldı. Birçok farklı alanda şehrine katkı sağlayan, yerelden kalkınma yaratan şehir paydaşları değerlendirildi.

“Engelsiz Şehir” kategorisinde; sosyal içermeden fiziksel altyapıya, psikososyal destekten tıbbi rehabilitasyona çok çeşitli projelerin yer aldığı başvuruda “İyiBU Engelsiz Belediye” projemizin Artvin’e kattığı değer ve somut getirileri jüriyle paylaşılması sonucunda Artvin’e Birincilik getirdi.

Engelsiz şehir kategorisinde, Artvin Belediyesi “İYİbu Engelsiz Belediye” projesini hayata geçirdiği için ödül almaya hak kazandı. Artvin Belediyesi adına Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan ödülü alarak: ”Projemizin ikinci kez birincilik ödülü kazanmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. Bu ödülü Artvin adına alıyoruz ve engelsiz yaşam projelerine devam edeceğiz.” dedi.

İYİbu Engelsiz Belediye Projesi;

Artvin Belediyesi, Engelliler ve yaşlıların hayatını kolaylaştırmak, belediye hizmetlerini herkes için ulaşılabilir hale getirmek ve bilgi teknolojilerini etkin kullanmak amacıyla oluşturulan projede, iletişim araçları kullanılarak çağrı merkezindeki işaret dili bilen uzmanlarımıza canlı (görüntülü) olarak bağlantı sağlanmaktadır.

Vatandaşlar Belediye ile ilgili tüm sorularını online görüntülü sorarak, destek alabilmekte ve çözüm gerçekleşmektedir. Eğer telefon kullanmalarına mani olacak vb. bir engelleri var ise veya işaret dili bilmiyor iseler, bulundukları konuma mobil belediye ekiplerimiz 7/24 anında ulaşabilmektedir. Mobil uygulamadan, 444 7 008 numaraya atılan kısa mesajla veya araçlarda, duraklarda, şehrin çoğu noktasındaki kioks vb. yerlerdeki kare kodların okutulması halinde görüntülü işaret dili hizmeti devreye girmekte, ya da Belediye sistemine kayıtlı adres veya konumlarına anında ulaşılmaktadır. Dijital haritaların, mobil ve akıllı teknolojilerin kullanıldığı sistemlerle, ekiplere online aktarılan iş durumu ve bilgisi, hızlı çözüm sonrasında da raporlama ile vatandaşa geri dönüş yapılmaktadır.Artvin Belediyesi, İYİBU uygulamasıyla vatandaşların soru, görüş, öneri ve sorunları teknolojinin sağladığı tüm imkânları kullanarak ilgili birimleriyle anında paylaşarak ve hızlı bir şekilde çözüme kavuşturuyor.