Artvin’de, Cumhuriyet’in 100. Yılı kuruluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Artvin Valiliği önü milli irade meydanında düzenlenen kutlama programına Vali Cengiz Ünsal, AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Öner Aksu, Belediye Başkanı Demirhan Elçin,  Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Emre Büyükyurt, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Hakan Bektaş, kurum amirleri Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşma yapan Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Türk milletinin binlerce yıllık kadim tarihi boyunca varlığı boyunca varlığını daima bağımsız bir devlet uğruna adayan bir millet olduğunu ifade ederek şunları söyledi. 

Ünsal, “Aziz milletimiz yokluk ve imkânsızlıklar içinde bile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü mücadele ile kurtuluş savaşın zaferle neticelendirmiştir. Cumhuriyet tarih sahnesinde yeniden dirilişin adı, istiklal mücadelemizin bize bıraktığı miraslardan biridir” dedi.

 Program oratoryo, halk oyunları gösterisi, ödül töreni ve tören geçişi ile sona erdi.

Çocuğuyla birlikte törene katılan Ogün Erdem; “ Bugün 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bize emanet ettiği Cumhuriyetin bugün 100’ncü yılı. Bugünü coşkuyla kutluyoruz ama Filistin’de yaşanan olaylar sebebiyle içimiz buruk bir şekilde kutluyoruz. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında böyle olaylarla karşılaşmak tabiî ki istemezdik. Gönlümüz Filistin’de ki Müslüman kardeşlerimiz de. Onlarında gönüllerinin bizimle olduğunu biz biliyoruz. Geçmiş dönemlerde Cumhuriyetin kurulduğu dönemlerde de Gazze’de ki kardeşlerimizin gönülleri bizimleydi bugünde biz onlarla beraberiz. Bu cumhuriyeti bize emanet eden, bu cumhuriyeti bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını ben rahmetle minnetle anıyorum. Nice 100 yıllar kutlamak dileğiyle diyorum. Yaşasın Türk Milleti Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.” dedi.