Sarıgöl ve Sakalar Festivali’ne Katılan İYİ Parti Adaylarına Yoğun İlgi

Hamza Gezmiş: Bu Arenaların Üzerini Kapatarak Rahat Ortamda Festival İzlenmesini ve Yapılmasını Sağlayacağım


İYİ Parti Milletvekili adayları Hamza Gezmiş ve Hüseyin Işık, Artvin Merkez Sakalar ve Yusufeli Sarıgöl Boğa Güreşlerine katılırken, her iki arenada da büyük ilgi gördüler. Yusufeli Sarıgöl Festivalinde bir konuşma yapan Hamza Gezmiş, boğa güreşlerine ilimizde büyük değer verildiğinin altını çizerek bu festivallerin daha profesyonel gerçekleştirilmesi ve rahatlıkla izlenilebilmesi için bu arenaların yeniden planlanmasını ve de üzerlerinin kapatılmasını sağlayacağının sözünü verdi. 

İYİ Parti Milletvekili adayları Hamza Gezmiş ve Hüseyin Işık, İl başkanı Yusuf Sağlam Merkez ilçe başkanı Murat Bilir, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Emrah Özkan, Yusufeli İlçe Başkanı Recep Akyürek ve beraberindeki partililer önce hafta sonunda önce Sarıgöl Boğa Güreşleri festivaline katıldılar. Sarıgöl Boğa Güreşleri arenasına girer girmez yoğun bir ilgiyle karşılanan İYİ Partililer, vatandaşları selamladıktan sonra protokol tribününde bir süre oturarak boğa güreşleri heyecanını yaşadılar. Burada bir konuşma yapan İYİ Parti Milletvekili adayı Hamza Gezmiş, boğa güreşi severlerine büyük bir müjde vererek 15 Mayıs’tan sonra da öncesinde olduğu gibi boğa yetiştiricileri, güreş severleri ve bu geleneksel spor dalını desteklemeyi sürdüreceklerini ifade ederek bu arenaların tamamını elden geçirerek başta Sarıgöl Arena olmak üzere tamamının üzerini kapatarak vatandaşlarımızın rahat bir ortamda boğa güreşlerini seyretmelerini sağlayacaklarının sözünü verdi. 


Gezmiş: Size Meral Akşener’in ve Aile Büyüğüm Hasan Ekinci’nin Selamlarını Getirdim

Yusufeli Sarıgöl Boğa Güreşleri arenasında bir konuşma yapan İYİ Parti Artvin Milletvekili adayı Hamza Gezmiş, Yusufeli halkına büyük bir demokrasi mücadelesi vererek siyasi tarihimizin değişmesine neden olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile aile büyüğü olan eski devlet ve orman bakanı, Artvin’in gururu, büyük hizmet insanı Hasan Ekinci’nin selam ve saygılarını getirdiğini ifade etti. Konuşmasının devamında; “ Yusufeli halkı devletine büyük fedakarlıklar yapmış olmasına karşın maalesef gerekli karşılığı görebilmiş değildir. Bugün buraya geldiğimde açıkçası siz boğa güreşi severlerinin rahat ve güzel bir ortamda boğa güreşlerini gerçekleştiremediğinizi görmüş olmanın üzüntüsünü yaşadım. Sizler atalarımızın gelenekselleşmiş boğa güreşlerini gelecek nesillere taşımaya çalışan cefakar insanlarsınız. Ben doğa severlere, geleneksel sporları yaşatmaya çalışanlara dair her zaman farklı bir ilgim vardır. Bu sebeple sizleri seçimlerden önce de desteklediğim gibi seçimlerden sonra da her zaman destekleyeceğim. Ben, bu arenaların tamamının yenilenmesi ve üzerlerinin kapatılması gerektiğine inanıyorum ve de sizlere buradan söz veriyorum. 15 Mayıs’tan sonra Sarıgöl Boğa Güreşleri arenası başta olmak üzere tüm arenaların elden geçmesini, yenilenmesini ve üzerlerinin de kapatılmasını sağlayacağım. Sizlerin dualarını ve desteklerini talep ederek gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ediyorum” diye konuştu. Gezmiş ayrıca festivale ekonomik anlamda da destek vererek festival komitesine başarılarından dolayı da teşekkür etti. 

Hamza Gezmiş’in bu konuşması dakikalarca alkışlandı. Konuşmanın ardından Gezmiş ve beraberinde İYİ Partililer bir süre daha boğa güreşlerini takip ettikten sonra Artvin Merkez Sakalar Köyü’ne doğru yola çıkmak üzere Sarıgöl’den ayrıldılar. 

Gezmiş ve Işık’a Sakalar Köyü’nde Sıcak Karşılama

Artvin Merkez’e bağlı Ortaköy ve civar köyleri tarafından Sakalar Köyü’nde düzenlenen Boğa Güreşleri festivaline katılmak üzere arenaya gelen İYİ Parti Artvin Milletvekili adayı Hamza Gezmiş, Hüseyin Işık, İYİ Parti İl Başkanı Yusuf Sağlam, Merkez İlçe Başkanı Murat Bilir ve Artvin Belediye Başkanı Emrah Özkan, alkışlarla karşılandılar. Alkışlar arasında arenaya giren İYİ Partiler vatandaşları selamladıktan sonra festivali takip etmek üzere protokol tribününde yerlerini aldılar. Burada vatandaşlarla da görüşen Milletvekili adayları Hamza Gezmiş, festival komitesi üyeleri ile bir süre görüştükten sonra festivale maddi destek verdi. Gezmiş ayrıca kategorilerinde birinci ve ikinci olan boğa yetiştiricilerine ödüllerini verdikten sonra Kemalpaşa ilçesinde ki programlarına katılmak üzere Sakalar Köyü’nden ayrıldı.

İYİ Parti Milletvekili adayı Hamza Gezmiş ve beraberindekiler yoğun Pazar günü mesaisini Kemalpaşa ilçesinde ev toplantıları ile sonlandırdılar.