AK Parti Mitinginde Memleket Partisi’nden AK Parti Geçişler Yaşandı

Memleket Partisi’nden İstifa eden Milletvekili adayı ve Şavşat İlçe Başkanı AK Parti’ye Geçtiler

AK Parti seçime bir gün kala Artvin Merkez Milli İrade Meydanında düzenlediği coşkulu mitingin son bölümünde Memleket Partisi sürprizi yaşandı. Şavşatlı iş insanı Murat Sural ile AK Parti’nin İl Genel Meclisi’nin Şavşatlı Üyesi Sedat Demir’in bizzat görüşüp ikna ettikleri Memleket Partisi’nin eski il başkanı ve Artvin Milletvekili 1.sıra adayı iken istifa eden Soner Dursun ile Memleket Partisi’nin Şavşat ilçe Başkanı Celil Turan, partilerinden istifa ederek AK Parti’ye katıldılar. Memleket Partisi’nin rozetlerini mitingde çıkan her iki isme Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. İsrafil Kışla tarafından partiye katılım rozeti takıldı. 

AK Parti Artvin Merkez’de büyük bir miting gerçekleştirdi. AK Parti’nin Artvin Milletvekili adayları eski Bakan Faruk Çelik, eski müftülerden Ahmet Erdem ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. İsrafil Kışla’nın katıldığı mitinge katılım yoğun oldu. Bakan Faruk Çelik’in konuşmaları ile alanı coşturduğu mitingin son bölümünde büyük bir sürpriz yaşandı. Mitingin son bölümünde Memleket Partisi’nin iki önemli ismi AK Parti’ye katıldıkları için rozet takıldı. Rozet takımı sırasında coşku ikiye katlandı. 

İş insanı Murat Sural ve AK Parti Genel Meclis Üyesi Sedat Demir İkna Ettiler

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin son anda Cumhurbaşkanlığı adaylığından son anda istifa etmesi parti tabanında büyük bir rahatsızlığa neden oldu. Ülke genelinde partiden istifalar yaşandığı haberleri gelirken, iki istifa haberi de Artvin’den geldi. Miting öncesinde yakalarında Memleket Partisi rozetleri ile AK Parti mitingine katılan Memleket Partili isimler, mitingde kendi partilerinin rozetlerini çıkararak AK Parti rozetlerini taktılar. Memleket Partisi’nin il başkanı iken Milletvekili 1.sıra adayı olan Soner Dursun, partisinde yaşanan son gelişmelere tepki göstererek partisinden de istifa etti. Dursun’un ardından da Şavşat ilçe Başkanı Celil Turan’da partisinden istifa ettiğini kamuoyuna duyurdu. Bu iki şok istifa haberinin ardından İş insanı Murat Sural ile Şavşatlı il genel meclis üyesi Sedat Demir her iki isimle görüşerek AK Parti’ye geçmeleri konusunda talepte bulunarak her iki ismi de ikna ettiler. AK Parti’ye geçmeyi kabul eden Milletvekili adayı Soner Dursun ile Şavşat ilçe Başkanı Celil Turan, AK Parti’ye geçtiler. AK Parti mitinginde yoğun tezahüratlar eşliğinde kürsüye çıkan her iki isme AK Parti rozetlerini Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. İsrafil Kışla taktı. Mitinge katılan AK Partililer her iki ismi alkışlarken, İl Başkanı Fatih Tahtalı’nın da katılımı ile her iki ismin elleri havaya kaldırıldılar. 

Seçime çok kısa süre kala Artvin’de yaşanan bu gelişmenin AK Parti’nin iki vekil çıkarma iddiasını güçlendirdiğine dayalı yorumlar yapıldı.