Genel seçimler öncesinde siyasi partilerde aday belirleme süreci devam ederken, Ankara bürokrasisinin ve Artvin’in yakından tanıdığı bir isim Arif Ataman, Artvin’den Bağımsız Milletvekili adayı olduğunu açıkladı.

Bağımsızlığına Düşkün Artvin İçin “ Bağımsız Aday

 

Artvin’in Hem İktidar Hem Muhalefetteki Alternatif Milletvekili Olacağım

 

Genç, Donanımlı ve Ankara’da İsim Sahibi Arif Ataman, Bağımsız Milletvekili Adayı Olduğunu Açıkladı

 

Genel seçimler öncesinde siyasi partilerde aday belirleme süreci devam ederken, Ankara bürokrasisinin ve Artvin’in yakından tanıdığı bir isim Arif Ataman, Artvin’den Bağımsız Milletvekili adayı olduğunu açıkladı. Meydan okuma veya marjinal bir adım atma niyeti ile değil, bağımsızlığına ve özgürlüğüne düşkün Artvin halkını mecliste herhangi bir siyasi partiye bağlı veya lider emri altında olmadan özgürce ve rahatlıkla temsil ederek, Artvin’in ve Artvin halkının sorunlarını ve menfaatlerini güçlü bir şekilde gerektiğinde bir iktidar milletvekili gibi gerektiğinde de bir muhalefet vekili gibi hareket ederek tarafsız bakış ile savunacak milletvekili olabilmek için yola çıktığını anlatan Ataman, bilgi birikimi, donanımı, geçmişi ve gençliğin dinamizmi ile bu göreve her açıdan hazır olduğuna inandığını açıkladı. Artvin Bağımsız Milletvekili adayı Arif Ataman, Gazeteci Tolga Gül’e özel açıklamalarda bulunarak neden bağımsız milletvekili adayı olduğunu açıkladı.

 

Artvin Murgul Doğumluyum ve Artvin’den Hiç Kopmadım

 

Öncelikle adaylığınız hayırlı uğurlu olsun. Haliyle bağımsız bir milletvekili adayısınız. Gerçi gerek bürokrasiden gerekse de Artvin ile yakınlığınızdan dolayı sizleri yakından tanıyoruz ama tanımayanlar için bize Arif Ataman’ı tanıtır mısınız?

 

1986 Murgul doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Artvin'de tamamladım. Artvin Anadolu Lisesi Ortaokulu bitirdikten sonra Ordu Fen Lisesi'ni kazandım. Ve bu sebeple de Artvin'den ayrıldım Daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği için İzmir'e gittim. Lisans eğitimimden sonra TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde araştırma görevlisi akademisyenlik ve aynı zamanda yüksek lisans eğitimimi yürüttüm. Bu süre zarfında devlet bursu kazandım ve program ve proje yönetimi alanında mastır eğitimi almak için İngiltere'ye gittim. İngiltere'deki eğitimimi tamamladıktan sonra Türkiye'ye döndüm. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ndeki akademisyenlik görevime bir süre daha devam ettim. 2012 yılından itibaren de BOTAŞ'ta çalışıyorum BOTAŞ'ta mühendis, bölge müdür yardımcılığı ve daire başkanlığı ve uluslararası şirketlerde yönetim kurulu üyeliği görevlerini yürüttüm. Ülkemizin TANAP, Türkakımı, FSRU gibi çok önemli uluslararası projelerinde ya yer aldım ya da liderlik ettim. Son olarak yaklaşık 5 yıldır yürüttüğüm Uluslararası Projeler ve İş Geliştirme Daire Başkanlığı görevinden milletvekili adaylığı için istifa ettim.

 

Ülkem Bana Çok Emek Verdi, Benim Ülkeme Hizmet Borcum Var

 

Neden Milletvekili adayısınız?

 

Biraz önce kendimden bahsederken ifade ettiğim imkanlara ve bulunduğum pozisyona sahip olmak isteyen milyonlarca insan var. Bunların tamamına milletimin vermiş olduğu vergilerle devletimin sunduğu imkanlar sayesinde erişebildim. Ortaokul ve liseyi yatılı okudum. İngiltere'de devlet bursu sayesinde eğitim alırken NASA'ya gitme fırsatım oldu. Ay'a ilk ayak basan Neil Armstrong’un ekip arkadaşı olan Buzz Aldrin ile tanışma fırsatı elde ettim. Hem eğitimim hem de kamu görevim nedeniyle 25’ten fazla ülke, 100’den fazla uluslararası şirketlerle çalışma fırsatı yakalayarak dünyayı tanıma imkanı yakaladım. Bunlar benim çok kıymetli sahip olduğum deneyimler. Ancak hem dünya görüşüm hem de dini görüşüm şunu söyler: İnsanlar sadece elde ettiği mal varlığından değil, edinmiş olduğu bilgi, tecrübe, görgü, eğitim ve ilmin de zekatını vermelidir. Ben de bugüne kadar edinmiş olduğum bütün bu kazanımların zekatını vererek vefa borcumu ödemek istiyorum. Politikaya atıldım çünkü yeni yüzyılda Artvin’in ve Türkiye’nin nasıl olması gerektiği hakkında önemli fikirlerim var ve bunları gerçekleştirmek için de enerjim var.

 

Ülkemizde Bağımsız ve Özgür Konuşabilecek Bağımsız Milletvekillerine İhtiyaç Olduğuna İnanıyorum

 

Herhangi bir siyasi parti tercih etmeden, bağımsız aday olma nedenlerinizi öğrenebilir miyim?

 

Ben bu yola ilk çıktığımda genellikle bir partiden aday adayı olmak daha kolay ve senin için daha avantajlı olur gibi bir çok tavsiye, yorum vardı. Bugün sahip olduklarım açısından bakarsanız bir partiden aday adayı olmak evet belki kariyer ve menfaat için daha avantajlı olabilir. Lakin ben milletvekilliğini bir kariyer veya menfaat aracı olarak görmüyorum. Ayrıca halihazırdaki ana akım siyasetinin kalıplarına, sınırlarına sığmıyorum. Eğer, Artvin’i Ülkemizi yeni yüzyılda birlikte inşa edeceksek yeni bir dil oluşturmamız gerekiyor ve politikaları değiştirmek zorundayız. Kullanılan söylemler yarına değil düne ait söylemler. Modern dünya, bilim demek, çeşitlilik demektir ve demokrasimizde böyle olmak zorunda. Bağımsızlığı tercih etmemin temel nedeni de çeşitliliği sağlamak. Ülkenin bağımsız, özgür konuşabilen, düşünebilen, eğriye eğri, doğruya doğru, iyi olana iyi diyen, eleştirilmesi gerekeni eleştiren insanlara ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.

 

Vatandaşın Sorununu Çözmek İçin Her Kapıyı Açacak, Özgürce Sorunları Dile Getirecek Bir Milletvekili Olacağım

 

Siz Bağımsız Milletvekili Olunca Nasıl Bir Milletvekilliği portföyü çizeceksiniz?

 

Bugün baktığınızda ana akım siyasetteki aktörler olayın salt ne olduğundan ziyade bulundukları pozisyona göre değerlendiriliyorlar. Yani eğer yapılan iş iktidar tarafından yapıldıysa örnek veriyorum. O üç birimse iktidar bunu altı, aynı üç birimlik iş muhalefet tarafından sıfır olarak anlatılıyor. Yani olayın objektif, olduğu gibi söylenmesi bugün pek mümkün değil. Bu hem basında hem parti sözcüleri tarafından ya da vekiller tarafından veya siyasetçiler tarafından hep aynı. Tabii ki bunları o kişiler bilmiyor, tahlil edemiyor, tespit edemiyor değiller. Üzerlerindeki etiket, bulundukları pozisyon konum bunu gerektirdiği için bunu söylüyorlar. Bu da halkımızın doğru ve gerçeğe ulaşmasını engelliyor. Oysa ki olaylar objektif ve bağımsız olarak tahlil edilmeli, iyi kısmı takdir edilmeli, eksik kısmı varsa ortaya konmalı, memleket için faydalı olmadığı görülürse doğrusu ortaya konarak itiraz edilmeli. Bütün bunların objektif olarak parti, örgüt ve lider ne der kaygısı olmaksızın dillendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bağımsız aday olarak Artvin’in yerel yönetim ve otoriteleriyle birlikte çalışacağım, birlikte projeler geliştireceğiz, sorunlara birlikte çözüm bulacağız. Parti ayrımı olmaksızın onların ihtiyaç duyduğu desteğin sağlanması hususunda bürokrasiyi iyi tanıyan biri olarak bizzat takip edeceğim. Gençlerin nitelikli işe sahip olması için , yaş almışların daha huzurlu ve konforlu yaşaması için, dönemsel değil daimi istihdam sağlamak için, daha iyi sosyal yaşam için, göç etmek zorunda kalmamak için projeler gerçekleştireceğim. Bunlar için yerelle ve yerinden çalışacağım. İlerleyen günlerde bunları nasıl yapacağımı ve Artvin için koyduğum vizyonu, projeler ve önerilerimle daha detaylı anlatacağım.

 

Marjinal Bir Adım Atmak İçin Değil, Özgür Kalabilmek İçin Bağımsız Adayım

 

Günümüz koşullarında bağımsız milletvekili adaylığı marjinal bir adım ve büyük bir cesaret işi. Bu durum sizi zorlamayacak mı?

 

Bağımsız milletvekilliği konusu karar vermesi zor bir süreçtir. Vatandaşımız bağımsız bir vekilliği maalesef ki bir marjinal hareket olarak nitelendiriyor. Çünkü bugüne kadarki örnekler öyle olmuş. Ya bir meydan okuma olmuş ya da marjinal hareket temsilcisi olmuş. Ben kendimi o şekilde nitelendirmiyorum. Bu benimkisi bir protest veya marjinal hareket ya da siyasi partilere bir meydan okuma değil. Burada bağımsız hareket etmemdeki temel neden söylediğim gibi özgür olabilmek. Yani benim düşüncelerimin, tespit ve tahlillerimin, değerlendirmelerimin işte parti politikasına uymuyor, daha önceki söylemlerle uyuşmuyor, bulunduğumuz pozisyon, bunu gerektirmiyor, aksini gerektiriyor gibi şeylerle filtrelenmesini veya sen o partiye ait olduğun için böyle diyorsun yargısı ile değerlendirilmek istemem. Hiçbirimiz de istememeliyiz; çünkü halkımıza gerçeği ulaştırabilelim, daha kaliteli ve halkımızın istekleri, menfaatleri doğrultusunda hizmet getirebilelim. Bu imkan, kudret ve özgürlüğe sahip olmak için bağımsız milletvekili adayıyım.



 

Kim İktidar Olursa Olsun, Bağımsız Milletvekili Olduğum İçin Artvin’e Hizmet Noktasında Daha Büyük Avantajım Olacaktır

 

Bağımsız Bir Milletvekili Adayı Olarak Artvin’e Hizmet Etme Fırsatını Nasıl Yakalayabileceksiniz?

 

Partilerin şu anda lider gücü çok fazla. Liderin çizdiği çerçevede siyaset yapmak zorundasınız. Söylemleriniz hep buna uymak zorunda. Siz özgür düşüncenizi parti içinde söyleyemez misiniz? diye sorulabilir belki. Maalesef parti içinde yaptığınızda özgür düşünceniz yine filtrelenebiliyor, kabul görmeyebiliyor. Bunun örneklerini çok gördük ve görmeye de devam ediyoruz. Yani aynı sesi, aynı etkiyi gösteremez. Diğer yandan bağımsız ötekileştirilemez. Eğer gerçekten bağımsızsanız, objektifseniz gerçekten niyetiniz ve davranışlarınız hizmet etmekse bağımsız bence çok avantajlı bir pozisyon. Çünkü kim iktidar olursa olsun ben Artvin için hizmet edebilirim. Artvin'in menfaatlerini o kişilerle nezdinde savunabilir pozisyonda olacağım. Eğer bir ihtiyaç varsa, iktidar kimse onun kapısına gidip onun elini sıkıp, memleketimin buna ihtiyacı var bunu yapalım, bunu memleketime götürelim, bu hizmeti verelim, dediğimde; onlar, benim bir etiketim olmadığından dolayı bir muhalefet ya da diğer taraf olmadığımdan dolayı beni ötekileştirmeyecekler, dinleyecekler, kabul edecekler. Üzerine beraber çalışacağız ve bu hizmeti getireceğiz. Aksini düşündüğümüzde yapılan bir hizmetin eksiklerinin olduğu veya halkın bu konuda menfaatine olmadığı değerlendiriliyorsa halk bunu istemiyorsa tekrardan bir bağımsız ve objektif bir kişi olarak iktidara gidip bu doğru değil, bundan vazgeç veya şu eksiğini gider diyebilirim. Ama iktidar ısrar eder, benim bildiğim doğru, biz bu şekilde yapıyoruz diyebilir. Gerçekten de bunun halkın aleyhine bir durum olduğunu görüyorsak, buna inanıyorsak, bu sefer muhalefete gidip muhalefetle birlik olarak bunun gerçekleşmemesi veya düzeltilmesi için güçlü bir ses olabilirim. Bağımsızlığın böyle bir avantajı var.

 

Artvin Halkı Özgür ve Dinamik Olmayı Sever, Bu Yüzden Bağımsız Milletvekili Adayını Tercih Edecektir.

 

Sonuçta Artvin’de iki tane milletvekili çıkabiliyor. Artvin Neden bir milletvekili tercihini bağımsızdan yana kullanmalı? Yani neden sizi tercih etmeli?

 

Artvin'den iki milletvekili çıkacak. Şu anki siyasi duruma baktığımızda bir ittifak iktidar olacak, diğeri muhalefette kalacak. Şu an hangisinin ne olacağı da net değil. Artvin vekillerinin birinin bağımsız olması halinde biraz önce anlattığım gibi iktidar kim olursa olsun memleketi için objektif adilane bir değerlendirmeyle memleket menfaatleri için herkesle konuşabilen, herkesle temas kurabilen bir vekili olacak. Elde var bir. Eğer ikinci milletvekili de iktidar olan ittifaktan olursa Artvin ikide iki kazanır. Daha da önemlisi bağımsız vekil demek Artvin’in vekili demek hem iktidar hem muhalefet demek. Öteki türlü şimdiki gibi ne iktidar ne muhalefet demek. Artvin’in isteklerinde de sorunlarında da durum malum, görüyoruz.

Şahsıma bir teveccüh gösterilmesinin nedenlerini sıraladığımda kendimi tanıtırken bahsettiğim üzere kendimi bu konuda her açıdan yeterli görüyorum. Bürokrasiyi tanıyan, bilen, nerede hangi kapının nasıl açılacağına vakıf, bilgi ve birikim noktasında eksiği olmayan, Artvin’i iyi tanıyan ve bugüne kadar bağını hiç koparmamış, proje ve hizmet etme noktasında gerekli beceriye sahip, donanımlı ve genç yeni şeyler söyleyen bir milletvekiline sahip olmayı bütün Artvin’li hemşehrilerimin genel talebi olduğuna inanıyorum. Bu sebeple hemşehrilerimin de bağımsız, özgür ve kendilerinden biri olan Arif Ataman’a destek olacaklarına inanıyorum. Kazanma şansımı düşük değil aksine de çok yüksek görüyorum. Kendimizi iyi anlatacağız, tüm hemşehrilerimle ile temas ederek, başarılı bir kampanya dönemi geçirip Artvin halkının teveccühünü kazanacağım diye düşünüyorum.