Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan deprem sonrası zarar gören 10 büyük şehire yardımlar gönderildi. 

Artvin ve ilçe belediyeleri deprem bölgesine ne kadar yardım gönderdi. 

 ARTVİN

Artvin Belediyesi, 13 personelini afet bölgesine gönderdi, 5 tır insani yardım malzemesini depremden etkilenen Gaziantep, Hatay ve Malatya'ya ulaştırdı.

Bölgeye giden 13 belediye personelinden 4'ü itfaiye aracıyla Kahramanmaraş'ta arama kurtarma çalışmalarında, diğerleri ise sosyal yardım faaliyetlerinde görev aldı.

Ardanuç Belediyesi 8 tır insani yardım malzemesi, 5 personel, 1 iş makinesi, Arhavi Belediyesi 1 iş makinesi, 5 personel, 2 tır insani yardım malzemesi, Borçka Belediyesi 8 araç, 8 insani yardım tırı, 1 mobil mutfak ve 13 personelini deprem bölgesine gönderdi.

Hopa Belediyesinin yardım malzemesi yüklü 8 tırı ile bir personeli deprem bölgesine intikal ederken, Kemalpaşa Belediyesi 2 personel ve 3 yardım tırı, Murgul Belediyesi 2 yardım tırı, 1 itfaiye aracı, 7 konteyner ve 7 personel, Yusufeli Belediyesi 3 iş makinesi, 1 cenaze aracı, 2 kamyon, 20 çadır, 10 tır odun, 3 tır insanı yardım malzemesiyle deprem bölgesine destek sağladı.

Yusufeli Belediyesinden deprem bölgesine gönderilen 6 personelden 5'i AFAD koordinesinde Malatya ve Hatay'da arama kurtarma çalışmalarına katıldı, 1'i de cenaze nakil işlemleri kapsamında çalışma yürüttü.