Artvin’den Deprem Bölgesine Sıcak Yemek 

Artvin merkezde farklı sektörlerde  hizmet veren işletme sahipleri bir araya gelerek depremde büyük hasar alan  Hatay'da günlük 3 öğün sıcak yemek ve çay ikramında bulunuyor.

Villada Butik Otel, No1 Kafe ve Sert PEN  Pimapen işletmelerinin girişimiyle 17 kişilik  personel ve ekipman  ile mobil mutfak kurdu. 

Hatay güvenli deprem bölgesi expo 21 park alanında hizmet veren gönüllü Artvinli iş insanları deprem zedelere günlük 3 çeşit sıcak yemek ve çay ikramında bulunuyor.

Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü tarihinin en büyük depremlerinden biri ile uyandı. Merkezi Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan   7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay’da yıkıma neden oldu. Depremin ardından 10 ilde arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken Türkiye’nin her yerinden deprem mağdurları için yardım seferberliği başladı.

Artvin merkezde bulunan No1 işletme işletme sahibi Süleyman Yıldırım, Sert Pen işletme sahibi Hızır Sert ve Villada Butik Otelin sahibi Serkan Kartal’ın katkıları ile AFAD koordinesinde Hatay’da mobil mutfak kurularak günlük 2 bin  kişiye 3 çeşit sıcak yemek ve çay ikramı yaparak deprem zedelere hizmet veriyorlar. İşletme sahibi Serkan Kartal, işletme koordinatörü Serkan Topal’ın da aralarında olduğu    17 personel ile 15 saat sıcak yemek, cay ve su  ikramı ile hizmet veriyorlar.

İşletme sahibi Serkan Kartal ile yapmış olduğumuz telefon bağlantısı ile şu ifadelere yer verdi ‘’depremin ardından Süleyman ve Hızır arkadaşımla istişare ettik. Bizim nasıl bir katkımız olur diye. En büyük sorunlardan biri yemek olduğu için mobil mutfak ile deprem bölgesine gitmeye karar verdik. Şuan Hatay ilinde bulunuyoruz. Her yer yerle bir olmuş durumda. Bu zamanda devletimiz ve milletimizin yanında yer almayacak isek ne zaman alacağız. Yardımların bölgeye devam etmesi şart. Devletimiz elinden gelen her imkanı sağlıyor bizlerde elimizden geldiği kadar bölgeye destek olmak için buradayız. Ayrıca havaların soğuk olması dolayısı ile yakacak odun temini sağladık. Şarj istasyonu kurarak deprem zedelerin telefonlarını şarj etmesini sağlıyoruz. Bölgede su ihtiyacını sağlıyoruz. Şuan birlik olma zamanı. Bildiğimiz üzere yardım ve organizasyonlar için valiliklerden olur almak şart. Bu imkanı bize sağlayan  Artvin Valisi Yılmaz Doruk ve Vali Yardımcımız Ömer Derece beylere  çok teşekkür ederim. Hepimizin başı sağ olsun ‘’ dedi.

 İşletme koordinatörü Serkan Topal ile yapmış olduğumuz telefon bağlantısında  şu ifadelere yer verdi ‘’ Hatay güvenli deprem bölgesi expo 21 park alanında hizmet veriyoruz.15 saat boyunca 3 çeşit yemek ,cay ikramında bulunuyoruz. Ayrıca çocuklara çikolata dağıtımı yapıyoruz. En büyük sorunlardan biri telefon şarz ihtiyacı olduğunu da düşünerek bölgeye telefon şarj ihtiyacını da karşılıyoruz.17 personel ile şuan burada bütün imkanlarımız ile deprem zedelere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Boş zamanımızda ise gelen yardımların dağıtılmasına yardımcı oluyoruz. Ülkemizin başı sağ olsun. Bu imkanı buraya sağlayan iş insanları Serkan Kartal, Hızır Sert ve Süleyman Yıldırım’a sağladıkları katkı ve yardımlarından dolayı teşekkür eder Allaha emanet olun ‘’ dedi.