2. Uluslararası Altın Boğa Doğa Filmleri Festivalinin açılışı şölen havasında gerçekleşti. Artvin Valiliği, Artvin Belediyesi ve Artvin Çoruh Üniversitesi işbirliğiyle, bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Altın Boğa Doğa Filmleri Festivali’nin açılışı, Milli İrade meydanında halk oyunları gösterisi ardından Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezine kadar protokol ve vatandaşların kortej yürüyüşü ile başladı.

Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde devam programda, organizatör Murat Sancar tarafından bir hafta sürecek film festivalinin program akışı, festival filmleri ve Senin Gözünden Artvin konulu kısa film yarışması hakkında bilgi verdi.

Festival sürecinde yayınlanacak 25 filmin fragmanları gösterimiyle devam eden açılış programında Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ve Vali Ömer Doğanay konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından kısa film yarışmasına katılan Lise, Üniversite ve serbest kategorisinde ki ekipler sahneye davet edilerek çeşitli hediyeler verildi. Sahnede çekinilen hatıra fotoğrafı ile açılış programı sona erdi.

Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Doğa filmleri festivalinin en güzeli Artvin’de yapılacağı ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti; “Bir doğa filmleri festivali yapılacaksa o en güzel Artvin’de yapılır. Doğayla bütünleşmiş özdeşleşmiş en yegâne il burası. Biz bu güzelliklerimizi istedik ki çeşitli materyallerle önce ülke insanımıza sonra tüm insanlığa Artvin’i tanıtalım. Bunun yollarından bir tanesi de sanattı filmdi. 2014 yılında birincisini yaptığımız filim festivaline çok teveccüh olmadı ama o gün temelleri attık bugün ise onun üzerine binamızı yapmaya başlıyoruz. Festivalimizde başkalarının güzel filmlerini izliyoruz ama dedik ki asıl bizim güzelliklerimizi tanıtmak kendi çocuklarımıza güvenerek Senin Gözünden Artvin kısa filim yarışması da düzenledik.  Artvin ‘in gençlerini ne kadar yetenekli ne kadar başarılı ufku geniş olduğunu bu vesile ile görmüş ve göstermiş oluruz.

19 Mayıs’a kadar devam edecek festivalimiz boyunca sizleri buraya film izlemeye davet ediyorum. Artvin kabuğunu kırmaya hedeflerine ulaşmaya adım adım devam ederken yanımızda olanları ve bu çorbada tuzu olanları asla unutmadık unutmayacağız.”diyerek sözlerini tamamladı.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin’in tanıtımını ve güzelliklerini yöre halkına gösterilmesi anlamında faydası olacağını belirterek bu kültürel etkinliğin oluşmasında emeği geçen Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ve ekibine teşekkür edip, II. Uluslararası Altın Boğa Doğa Filmleri Festivalinin hayırlı olmasını diledi.

Vali Doğanay;” Şehirleşmenin temel niteliği vardır; birincisi Doğal güzellikler, ikincisi kültürel miras üçüncüsü de yerel dinamikler vardır. Bu üçlü bir araya gelirse gerçekten o şehir şehir olur. Ben bu 3 unsurunda Artvin’imizde olduğuna inanıyorum.  Doğal güzellikleri, kültürel mirası ve bunlardan en önemlisi yerel dinamiğinde çok önemli bir mesafe aldığını görüyorum. Artvin’i daha üst seviyelere daha yaşanılabilir şehre kavuşturacağına yürekten inanıyorum” dedi.

Festival 15 – 19 Mayıs tarihleri arasında Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde 16.00- 19.00 saatleri arasında söyleşi ve film gösterimiyle devam edecek.