II. Uluslararası Altın Boğa Doğa Filmleri Festivali muhteşem gala ile sona ererken yoğun katılımın sağlandığı galada yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Artvin’in doğal güzelliklerini sinemayla buluşturarak şehrinin tanıtımını yapmak amacıyla düzenlen doğa filmleri festivali etkinlikleri kapsamında “Senin Gözünden Artvin” temasıyla yapılan kısa film yarışmasında dereceye giren takımlara ödülleri verilerek birinci olan filmlerde seyirci ile buluştu.

Etkinliği Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversitesi Genel Sekreteri Mehmet Peker, Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, Artvin Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Tamer Yıldırım, Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, AK Parti Artvin İl Başkan Vekili Fikret Erdoğan, CHP Artvin İl Başkanı Ahmet Biber, AK Parti Artvin Milletvekili aday adayı Erkan Balta’nın yanı sıra diğer protokol mensupları, vatandaşlar ve kısa film festivaline katılım gösteren yarışmacılar katıldılar.

Gala etkinliğinde bir konuşma yapan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, bir yerde doğa filmleri festivali yapılacak ise bunun yerinin ancak ve ancak Artvin olabileceğini belirterek bu festivalin gelecek yıllarda da devam edeceğini söyledi. Başkan Kocatepe konuşmasında ayrıca Artvin’de uzun metrajlı bir film ve Artvin’de geçen bir hikayenin konu edinileceği bir dizi film projelerinin de olduğunu ve gelecek yıllarda bunu gerçekleştireceklerini söyleyerek etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

Jüri üyeliğini İstanbul’dan gelen “Kısa Kafası” adlı sinema ekibin yaptığı yarışmasında “serbest”, “üniversite” ve “lise” kategorilerinde 30 farklı takımın yer aldı. Yarışmalarda dereceye girenlere galaya katılan protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Ödül veren protokol üyeleri ödülleri vermeden önce festivale ilişkin düşüncelerini paylaştılar.

Yarışmada kategorilerinde birinci olan takımlara 5 bin lira para ödülü verilirken ikinci ve üçüncü olan takımlara da çeşitli hediyeler verildi. Kentte 6 gün süren festivalde, hafta boyunca “Özgürlüğe Koşmak”, “Not2Bad”, “Trail Dog”, “Dağların Oğlu”, “Tunç Fındık K2 Dağı Tırmanışı” gibi uluslararası film festivallerinde ödül alan doğa filmlerinin gösterimi yapılırken, çektikleri filmlerle değişik platformlarda ödül alan Bakiye Duran ve Bülent Erkan da söyleşileriyle sanatseverlerle buluştu. Gala’da ayrıca Artvinli sanatçı Vira Cemal’de kısa bir konser verdi. Gala etkinliği kapanış fotoğrafı çekinilmesi ile son buldu.