Yusufeli Belediyesi kültürel yayınlarına bir yenisini daha ekledi. Şuana kadar 19 adet kitap basarak kültürel belediyeciliğin en güzel örneklerinden birisini sergileyen Yusufeli Belediyesi, yöremizin önemli değerlerinden yazar Aydın KARASÜLEYMANOĞLU’nun “Arda ve Duygu Çoruh Boylarında “adlı romanını belediye yayınlarından bastırarak  yöre kültürüne önemli bir katkı daha sunmuş oldu.  Toplamda  2000 adet basılan ve Yusufeli kültürünü yaşatmak ve gelecek nesiller aktarmak adına önemli bir yere sahip olacak olan  bu eserde  yazar  Aydın KARASÜLEYMANOĞLU,   Yusufeli’ni, Yusufeli insanın sosyal yapısını, doğasını, gelenek ve göreneklerini, kültürünü, akıcı bir dille okuyucularıyla buluşturuyor. Yusufelilerin ve özelliklede gençlerin kendi yörelerini tanıma ve öğrenmeleri adına ellerinde rehber olarak bulundurabilecekleri bu eser yöre kültürü için oldukça önemli bir gezi roman niteliğindedir.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyup AYTEKİN’in yaptığı değerlenilmede; “Yöre kültürüne büyük katkıları olmuş ve yakın zamanda rahmetli olan Aydın KARASÜLEYMANOĞLU ‘nun kitabını yayınlamış olmaktan son derece memnunuz.  İçinde bulunduğumuz  baraj sürecinide düşündüğümüzde,  bugün kendi kültürümüze daha fazla sahip çıkmamız onu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmamız gerektiğinin farkındayız. Şuana kadar yaptığımız dergi ,kitap ,sempozyum ve diğer kültürel çalışmalarımızda hep  aynı bilinç ve heyecanla hareket ettik .Bundan sonrada ilçemize kültürel belediyecilik alanında katkı sunmaya ve bu minvalde hareket etmeye devam edeceğiz.  Kültürel belediyecilik alanında çok önemli bir yere sahip olan bu eserin belediye yayınlarından  basımı için  bize izin veren KARASÜLEYMANOĞLU’nun eşi Şahver Hanım’a ve çocuklarına da teşekkür ederiz. Ayrıca Yazara ait” Artvinlilerin Kitapları” adlı eserde önümüzdeki günlerde Yusufeli belediyesi yayınları içerisinden yeniden yayımlanacaktır. Herkese iyi okumalar dilerim dedi.

YAZARIN ÖZGEÇMİŞİ VE ESERLERİ : Yusufeli’nin Öğdem Köyü’nde doğdu. Lisede iken yerel gazetelerde yazılar yazmaya başladı. Artvin sesi gazetesinin yazı işleri müdürlüğünü yaptı.  Ankara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. Daha sonra birçok kültür ve mizah dergilerinde yazılar yazdı.

Sanat ve kültürle ilgili panellerde konuşmalar yaptı. Çalışanlarına ücret ödeyemezken Spor Toto teşkilatının başına getirildi ve yaptığı köklü değişiklik ve projelerle kısa sürede Spor Totoda rekor gelişmeler sağladı. Spor basınınca “Mucize Adam” olarak nitelendirildi. Bu görevde iken Yusufeli karakucak güreşlerine önemli katkılarda bulundu. Basıma hazırladığı otuz adet Dünya Çocuk Klasikleri her biri altı kez basılarak toplam bir milyon satıldı. Yazıları birçok gazete ve dergide yayınlandı. Çeşitli vakıflarda kurucu üyeliği yöneticilik ve başkanlık yaptı. Artvin’in sorunlarıyla ilgili 100den çok makalesi yayınlanan KARASÜLEYMANOĞLU, aynı zamanda Artvin ile ilgili birçok proje hazırladı. 

Aydın KARASÜLEYMANOĞLU’nun yayınlanmış eserleri: Şiir: Zeyno (1970), Ankara’nın Havası Kirli (1972),Gelin Dost Olalım Topluma Sevgi Sunalım (1991);Öykü: Farenin İdamı (1961),Torpilin Yoksa Nah Girersin İşe (1993);Çocuk Öyküleri: Güvercin gülleri (1980),Dağ Söyledi Gök Dinledi(1980),Sevgi ve Barış Anıtı(1980),Özgürlük Önümüzde( 1980);Deneme: Yeni Boyutlarıyla Spor(1986);

Taşlamalar: Kitaba Düşman Olur Kitapsız Olan (1985),Taş Devri, Tunç Devri, Puşt Devri (1985);Mektup: Türk Gençliğine Açık Mektup(1967);Biyografi:43.Hizmet Yılında Mustafa Adil Özder(1972);Resimli Çocuk Kitabı: Şiirlerle Nasrettin Hoca(1998);Antolojiler: Çoruhlu Genç Şairler(1962),Fakülteli Ozanlar(1965) ve hazırladığı 30 adet Dünya Çocuk Klasikleri