Artvin’i İnce heyecanı sarmış durumda. 29 Mayıs 2018 Salı Günü Artvin Mitingi’ne gelecek olan Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Artvin Mitingini ilk meslek hayatına başladığı Borçka’da yapma kararı aldı. Borçkalılar İnce’ye fahri Hemşehriliği öğretmenliğe başladığı 1980’li yıllarda vermiş. Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’de Borçka’nın kendisi için çok önemli bir yere sahip olduğunu, bu nedenle bütün Artvinlileri Borçka’da buluşturmayı uygun gördüğünü belirterek, mitingin Borçka’da yapılacağını söyledi. Bunun üzerine CHP İl ve İlçe Örgütleri hazırlıklarına başladı.

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce olduktan sonra Türkiye genelinde bir anda İnce Rüzgârları esmeye başladı. Gittiği her yerde meydanlar dar gelirken, söylemleri ile de vatandaşa güven veren Muharrem İnce, Artvin mitingini Borçka’da yapacak olmasından Borçkalılar büyük bir mutluluk duyarken, Artvin genelinde ise İnce’ye Borçka’daki miting alanının yetmeyeceği uyarısı yapılıyor. Sosyal medyadan bunun için bir önlem alınıp alınmadığını soran vatandaşlar, ”Borçka’da yapılacak olan Cumhurbaşkanı Muharrem İnce Mitingi muhteşem geçeceği kesin. Türkiye genelinde yaptığı mitinglerde 10 binler, yüzbinler katılıyor. Borçka tarihinin en kalabalık mitingine hazır olsun. Ara sokaklar da araçlar kaldırılsın. Bu mitingi insanlar meydana sığamayacağı için sadece kamera ile çekemezsiniz. Dron çekimi de gerekebilir. CHP İl ve İlçe Örgütleri şimdiden drone çekimleri için de hazırlık yapsın.” Şeklinde duygularını dile getiriyor.

CHP İl Başkanı Ahmet Biber, Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin mitingi için hazırlıkların tamamlandığını, miting gününü beklediklerini söyledi. Borçkalı vatandaşlar ise Mitingin Borçka’da yapılmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek,” Sayın Muharrem İnce, ilk öğretmenlik mesleğine Borçka’da başlamış. 1985 yılında yeni öğretmen olarak ilçemize gelen Sayın İnce 35 yıl sonra bu kez Cumhurbaşkanı adayı olarak geliyor. O bizim fahri hemşehrimizidir.

Tabii bu süre içinde birçok kez ilçemize geldi. O günleri yad etti. Türkiye genelinde Muharrem İnce rüzgârı esiyor. Borçka’da Artvin’de İnce Fırtınası esecek. “Cumhur ittifakı” “Milli İttifak” karşısında çok korkuyor. Çünkü Atatürk ne demiş; “Egemenlik kayıtsız Şartsız Milletindir.” Millet ne isterse o olur. Millet ittifakı ne derse o olacak. Sayın İnce’nin mitinglerinde yüz binler var. Tüm baskı ve korku salma yöntemlerine rağmen insanlar miting alanlarına gidiyor destek veriyor.

4 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı erken seçimlerinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) cumhurbaşkanı adayı olarak hangi ismin gösterileceği merak konusu haline gelmişti. Konuya ilişkin CHP eski Grup Başkan vekili Muharrem İnce’nin, genel seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olarak seçileceği ihtimali gündemde konuşulmaya başlanmıştı. Kamuoyu tarafından, CHP cumhurbaşkanı adayının kim olacağı sorusuna yanıt ararken Muharrem İnce’nin ismi, cumhurbaşkanı adayı olarak seçileceği yönünde ön plana çıktı. Peki, erken seçimlerde CHP’den cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanan isim Muharrem İnce kimdir? Meydana gelen gelişmeler neticesinde gündemin merkezine yerleşen ve kulislerde yoğun bir şekilde sözü geçen Muharrem İnce aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, TBMM’de milletvekilliği görevini de yürüten ve son dönemlerde göze çarpan isim Muharrem İnce’nin detaylı hayatı…

CHP cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce kimdir? Detaylı hayatı…

CHP eski Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, 4 Mayıs 1964 tarihinde Yalova ilinin Elmalık köyünde doğdu. Muharrem İnce’nin annesinin adı Zekiye, babasının adı ise Şerif’dir.

Ülkü İnce ile evli olan Salih Arda adında bir oğlu bulunan Muharrem İnce, ilk ve orta öğrenimini Yalova ilinde bitirdi. Üniversite eğitimini ise Bursa – Uludağ Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Fizik-Kimya Öğretmenliği bölümünde tamamlayarak mezun oldu. Fizik öğretmeni olarak İlk öğretmenliğe başladığı yer Borçka okul ise Borçka İmam Hatip Lisesi oldu. Borçka’da kısa sürede çok güzel dostluklar kurdu. Bu insanlardan hiç kopmadı ve hiç unutmadı.

Eskiden CHP Grup Başkan vekilliği görevini icra eden ve şimdilerde TBMM’deki milletvekilliği görevini de yürüten Muharrem İnce, Fizik öğretmeni ve okul müdürü unvanıyla pek çok lisede görevde bulunmasıyla birlikte özel dershanelerde de eğitmenlik görevini sürdürdü.

2012 yılında “Buyurun Sayın İnce” isimli bir kitap yazan Muharrem İnce, Türkiye Büyük Millet Meclisi‘ne, Cumhuriyet Halk Partisi‘nden 22. dönemde Yalova milletvekili olmuştur.

Bir süre boyunca Yalovaspor‘un basın sözcüğü görevini yürüten İnce, Atatürkçü Düşünce Derneği Yalova Şube başkanlığı görevinde de bulunmuştur..

24. Dönemde Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Türk Grubu Üyesi seçilen Muharrem İnce, 2002 genel seçimlerinde CHP Yalova milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) girdi.

2002 genel seçimlerinde CHP Yalova milletvekili olarak TBMM‘ne girdi. 2007 genel seçimlerinde de partisi tarafından aday gösterildi ve seçim sonucunda meclisteki yerini korudu. TBMM’de 25 Aralık 2009 tarihinde yaptığı Adalet ve Kalkınma Partisi Hükümetinin çalışmalarını 10 dakikada özetlediği konuşma internette paylaşılma rekorları kırdı, bir çok gazete ve derginin internet sitesinde yüzbinlerce yorum aldı. 13 Haz 2011 tarihinde yapılan milletvekili seçimlerinde tekrar Yalova CHP milletvekili seçildi. bu 24. Dönemde Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Türk Grubu Üyesi oldu. 25. 26. Dönemde de CHP Yalova Milletvekili olarak TBMM’de görev aldı. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Baskın-Erken seçimde CHP tarafından Cumhurbaşkanı adayı gösterildi.