Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Artvin İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 27. Dönem milletvekilli aday tanıtım toplantısı büyük coşkuyla yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Artvin ili 27. Dönem Aday tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Merkez İlçe Başkanı Cüneyt Öztürk‘ün sunuculuğunu yaptığı Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde yapılan tanıtım toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, CHP eski Milletvekili Metin Arifağaoğlu, CHP İl Başkanı Ahmet Biber, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, ESOB Başkanı Demirhan Elçin, ARTSO Başkanı Seçkin Kurt, 78’liler Derneği Başkanı Seyfettin Altıkulaç, ORKOOP Başkanı Hasan Yaşar, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Alkan, CHP Artvin Milletvekili aday adayı olan İsmet Başar, Demokrat Parti İl Başkanı Sevinç Yıldırım, CHP Kadın Kolları İl Başkanı Gülşen Kurul, Halkevleri Artvin Şube Başkanı Dursun Ali Koyuncu, DİSK Genel İş Artvin Şubesi Başkanı Selim Bilgin, Eczacılar Odası İl temsilcisi ve Yeşil Artvin Derneği Başkan Yardımcısı Nursal Bülbül, CHP İl Genel meclis üyeleri Suat Kesen, Tahsin Şentürk, Ertan Beyaz, Murat Özçep, CHP 27. Dönem Milletvekili 1. Sıra adayı Uğur Bayraktutan, 2. Sıra adayı Yalçın Emiralioğlu ve partililer katıldı.

Aday tanıtım programı Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. CHP gençlik kollarının mini konseri ve halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Halkoyunları ekibi Türk bayrağını CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’a verdi. Daha sonra Uğur Bayraktutan’ın 7 yıl boyunca yaptığı icraatları anlatan slayt gösterisi yapıldı. Programın ilk konuşmasını İl Başkanı Ahmet Biber Yaptı. Başkan Ahmet Biber, “Önümüzde çok az bir süre var. Bu seçim baskın seçimdir. Bu seçimde iktidarı alaşağı edeceğiz. Bu gidişe karşı genel başkanımızın 3 hamlesi oldu. İyi Parti’nin seçimlere katılmasını sağladı. Diğer bir şey, kimsenin bellemediği CHP Sayın Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı adayı yaparak herkesi şaşırttı. Yine Cumhurbaşkanı bir şey bekliyordu. Cumhur İttifakı kurdu. Ama “Millet” ittifakını kucağını bilemedi. Millet için geliyoruz, tek adam için değil. Muharrem İnce’nin gösterdiği performans için kuvvetli bir alkış istiyorum. 8 Temmuz’da Muharrem İnce ile iktidara yürüyoruz. Adalet Yürüyüşü yapan Sayın Kılıçdaroğlu’na da bir alkış istiyorum. İşte Sayın Seyit Torun, Genç kardeşimiz Özgür Özel var, Yalnız Sinop’ta değil, Nükleer mücadelede, Cerattepe’de yanımızda olan Barış Karadeniz var. Sayın vekilimizi de az önce izledik. Gurur duyuyoruz. Yalçın ağabey ile birlikte Artvin’de çok önemli oy alacağımızı umuyorum. Bazı arkadaşlarımız küçük şeylere takılıyoruz. Gün bunu tartışma günü değil, gün ülkemizin kurtuluşudur. Bunu tartışacak ortam değil, Millet ittifakının başarısı için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Bizim önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. CHP zor günlerin partisidir. Bunu başaracak olan CHP’dir. Kısa süre içinde umuyorum ki tüm arkadaşlarımız partimizin başarısı için her şeyi yapacak diyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, “ Değerli partiler, kadın kollarımız size minnet borcumuz var. Sizin çalışmalarınızla ülke genelinde iktidar olacağız. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. İktidar olmak zorundayız Öğretmenlerimiz içi, işçilerimiz için, çocuklar, eğitim, tarım için iktidar olmak zorundayız. Her arkadaşımız kendi bulunduğu yerde çalışmak zorundayız. Kurtuluş 25 Haziran’da olmalı. Bu Faşist iktidarı def etmek zorundayız” dedi.

Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir de yaptığı konuşmasında, “ Partimizi bizi sırtında taşıyan siz değerli partililerimize merhaba, Kısa süre önce bir hastalık geçirdim. Arayan herkese teşekkür ederim. 7 yaşından beri siyasetteyim. Türkiye’nin en tehlikeli seçimi Böyle söylerlerdi. Bugün hakikatten kaybedersek Türkiye’yi kaybediyoruz Karşı devrimciler, şeriatçılar ilk kez bu kadar güçlendi. Bu nedenle hepiniz bu bilinçle mücadele etmek zorundayız. K Biz önce Türkiye diyen CHP de siyaset yapıyoruz O yüzden ben hem halkımın hem de partimin emrineyim. AKP hakikaten gidiyor. Biz tamam mıyız? AKP’yi Artvin’de biz uğurluyoruz. Hepinizi saygı sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Artvin eski Milletvekili Metin Arifağaoğlu’ da konuşmasında, “ Seçim arifesindeyiz. Birçok seçim yaptık, koştuk. Hepimize büyük görev düşüyor Seçimlerde tatlı dil, güler yüz göstermek çok önemlidir. Politikada söylem birliği olacak. Kadın kolları, Gençlik Kolları, il yönetimi aynı dili kullanmalı. Bu bir takım ruhudur. Muharrem gibi bir Cumhurbaşkanımız var, Niçin, Yalçın Emiralioğlu var, Bayraktutan var. Onun için kazanacağız. Şimdi ben isterdim ki Rahmetli Emin Özgün olsun, Musa Ulutaş olsun. Ben gençlere güveniyorum. Emin Özgün’ün, Musa Ulutaş’ın bayrağını düşürmeyin. Artvin’de 1. Parti olacağız. Millet İttifakını Artvin’de 1. Yapacağız. Ben 73 yaşına geldim. Bana da görev verseniz o görevi layıkıyla yaparım” diye konuştu.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ise konuşmasında, “ Bir Artvinli olarak Artvin’den Sinop’a yerleşmiş bir Artvinli olarak merhaba diyorum. Emn ağabey ve Musa Ulutaş’a Allah’tan Rahmet diliyorum. Rahmet İsmet İnönü partide Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı önünde önünü iliklermiş. Ben de Bayraktutan’ın önünde önümü ilikliyorum. Değerli yalçın ağabeyi de meclise gönderirseniz onur duyacağız. Sinop’un verimli topraklarında ne ekerseniz onu biçersiniz. Bu topraklarda tek bir şey var o da vatan haini Cumhuriyet’in Atatürk’ün kızları evlatları Sinop ve Artvinliler olarak çok ortak özelliğimiz var. Artvin’de bir kişinin parmağı kırılsa Sinopluların yüreği sızlar. Cerattepe’de buradaydık. Kötü olayların yaşandığında ilk gelen biz olduk. Burada bir basın açıklaması olmuştu. Artvin valisini istifa et demiştik. Bir Hafta sonra o vali Sinop’a atandı. Ülkeye gelmiş en büyük felaket bunlardır “dedi.

Bunlar Yollları Da Yolsuzlukla Yapıyorlar! CHP Genel başkan Yardımcısı Seyit Torun yaptığı konuşmasında ise “Öncelikle beraber görev yapmaktan onur duyduğum sevgili ağabeyimin ruhu şad olsun. Musa Ulutaş’ı da anıyorum Çok güzel ve özel insandı. Ebediyete intikal etmiş tüm partilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ben de sizin damadınızım. Hem Cerattepe’de hem de sel felaketinde buradaydık. Acımızı da sevincimizi de paylaşacağız güç olacağız ve bu diktatörü devireceğiz. Çok zor günlerden geçiyoruz. Artık bu ülkeyi bizim yönetmemiz lazım. 16 yıldır ülkeyi getirdikleri nokta beli. Eğiti, sağlık, ekonomi, dış politika mı iyi ne iyi? Yol ile övünüyorlar onu da yolsuzlukla yapıyorlar. Dünya ne ile uğraşıyor biz yol yaptık diye övünüyoruz. Üniversitede hocam şöyle demişti koşucular koşuyor en geride kalan geriye bakmış ve ne çok yol koştum demiş. Diğerleri çoktan finişe varmıştı. Sanayi 4 sıfır 5 sıfıra taşıyorlar. Yolu da hizmet için yapmıyorlar müşteri anlayışıyla yapıyorlar geçseniz de geçmesiniz de parayı sizden alıyorlar. Her zamankinden daha çok birbirimize ihtiyacımız ar. Şu an iktidara çok yakınız Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı yapacağız. TBMM’de çoğunluğu sağlayacağız. 5 temel sorunu birleşerek bütünleşerek çözeceğiz. Demokrasimizi 1. Sınıf yapmak istiyorsak hukukun üstünlüğünü sağlamak istiyorsak onun çözüm yolu biziz. Eğer sürdürülebilir bir ekonomi istiyorsak onun adresi yine biziz. Siz hazır mısınız? Tamam diyor musunuz? O zaman yolunuz açık olsun. Sosyal demokratların iktidarını hep birlikte kuracağız. 25 Haziran bayramınız da şimdiden kutluyorum.”dedi.

Bayraktutan: Burası Cumhuriyet Kentidir - Uğur Bayraktutan yaptığı konuşmasında “ Burası Cumhuriyetin kenti. İki vekilimizle birinde gaz diğeriyle kurşun yedik. Artvin’e 6 ay içinde 75 milletvekili geldi. Bir tek siz gelmemiştiniz. 2019 ‘da verdiğimiz belediyeyi geri alacağız O akşam CHP ve Türk Bayraklarını ütüleyin, Birini Arhavi’ye diğerini Ankara’ya Karşıyaka’ya götüreceğiz”dedi.

CHP 2.sıra adayı Yalçın Emiralioğlu da yaptığı kısa konuşmasında, “ Ben şunu diyorum, Cumhuriyet elden gidiyor. Artık son dönemeçteyiz. Eğer kaybedersek Cumhuriyet gider. Bu bakımdan herkesin çok çalışması gerekiyor. Burada cumhuriyet düşmanlarına karşı bir olmamız gerekiyor. Parlamenter sistem Cumhurbaşkanı seçersek Uğur Bayraktutan bakan olur, ben de TBMM ‘de olayım. Beni de seçin”dedi.

Son olarak söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Özgür Özel, “Muharrem İnce çıktığı günden beri ivmenin yükseldiğini görüyor. Bu işi ilk turda bitirebilirim diyor ama bir gerçek var 24 Haziran’da rezervasyon iptalleri yüzde 90’ı buldu. Erken seçimi baskın seçimi kabul etmeyenler tatil planlamışlardı. Meselenin önemini binaen şuana kadar yüzde 91’ı iptal etti. 8 Temmuz tarihine baktığınızda bu iptaller yüzde 16. Bu şu demek, eğer bu iş ilk turda tamamlanmaz ikinci tura kalırsa, ikinci tur olacak günün milletin kafasına 24 Haziran kadar önemli bir tarih olarak kazınması lazım. Çünkü biz ilk turda durdurup ikinci turda bu cumhurbaşkanlığını kazanacak noktaya geldiğimizde karşımıza seçimlerde düşük bir katılım oranı çıkarsa bunun altından kalkamayız. Herkesin bilmesi gereken bir şey var. Bütün diktatörler gücünü aldıkları oydan değil düşük katılım oranlarından alırlar. Dikkat edin tüm diktatörlerin seçildikleri seçimlerde aldıkları oy oranı yüzde 80’dir, yüzde 90’dır ama seçimler katılım oranı yüzde 40’tır 35’tir. Korkuturlar umutsuzluğa sevk ederler, çeşitli engeller çıkarırlar, halkın sandığa gitmemesini sağlarlar. Kendi kitlelerini sandığa taşırlar ve büyük bir başarı elde ederler” dedi.

‘Evet’, “Hayır” oylamasına yüzde 14 oranında katılmayan seçmen olduğunu kaydeden Özel, yapılan araştırmalara göre bu oranın yüzde 2’sinin asla sandığa gitmeyen kesim olduğunu kaydederek, “ Geri kalan yüzde 12’ye soruyorlar seçime gitmeyi aklından geçirdin mi? Evet geçirdim diyor. Gitseydin ne verirdin diye soruluyor ve her 5 kişiden 4’ü yanı yüzde 80’i “Hayır”a yakındım diyor.

8 Temmuz günü yapılacak seçimde eğer biz sandığa yüzde 5 eksil gidersek 4 puan Tayyip Erdoğan’a yazar. 24 Haziran ya da 8 Temmuz’da seçime katılım oranını yüzde 5 artırabilirsek 4 puan kazanırız. Aramızdaki fark referandumda yüzde 1,5’ti. Son gelen anketlerde kafa kafaya görünüyor hatta Muharrem İnce, ikinci tura kaldığı takdirde 1,5, 2 puan önde görünüyor. Kararsızın kararını verip sandığa gitmesi lazım. Bunun içinde en büyük görev hepimizin, özelliklede sizlerin. Eğer bir vatandaş kararsızsa sandığa gitmeyecekse, onu ikna etmek, onun peşini bırakmamak, günü geldiğinde teyit almak gerekirse koluna girip oy kullandırmak; vergi vermek kadar, günü geldiğinde canının pahasına askere gitmek vatanı korumak kadar, Çanakkale’de birlikte çarpışıp şehit olmak kadar kutsal bir vatan görevidir, bu seçimde herkesi oy vermeye ikna etmek” diye konuştu. Toplantı bu konuşmanın ardından son buldu.