İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Millet için en önemli gün, seçim günüdür. Bir oyu var ve verdiği oy vatandaşlık görevidir. Aynı zamanda da ona tanınan en önemli haktır. Bizim görevimiz o hür oyun sandığa gidebilmesini temin edebilecek anlayışı, gerekli hassasiyeti oluşturmaktır." dedi.

Bakan Soylu, Samsun'daki bir otelde düzenlenen "Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, 16 Nisan halk oylaması döneminde seçim güvenliği kapsamında belirli bölgelerde bir dizi toplantı gerçekleştirdiklerini, bu seçim döneminde de aynı toplantıları hayata geçirdiklerini söyledi.

Temel olarak Türkiye'yi 7 bölge üzerinden alarak program yaptıklarını belirten Soylu, "Geçen hafta Ankara'da ilkini gerçekleştirdiğimiz toplantı serimizin bugün üçüncüsü için bir aradayız. Bu toplantımızda Amasya, Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop ve Trabzon illerimizde görevli arkadaşlarımızla birlikteyiz." diye konuştu.

Her seçimin ve her dönemin karakteri, mevzuatı, mahiyeti ve psikolojisinin birbirinden farklı olduğunu vurgulayan Soylu, önceki seçimlerin belirli bir rutine ait aynı sistemin içinde vakti geldiğinde tekrarlanan mahalli idare ve genel seçimlerden oluştuğunu anlattı.