Artvin’de otomobilin nehre düşmesi sonucu meydana gelen kazada kaybolan 3 kişiden 2’sinin cesedine ulaşıldı. Dün akşam saatlerinde Artvin - Şavşat Karayolunun yaklaşık 30. kilometresi Bağcılar Köyü  civarında meydana gelen kazada Kerim Çiftçi’nin kullandığı 08 AR 685 plakalı otomobil nehre düştü. Kazada Kerim Çiftçi ile araçta bulunan Dursun Gül, Selim Aksakal, suya kapılarak kayboldu. AFAD, Jandarma ve Hopa Deniz Polisi ekiplerinden oluşan yaklaşık 30 kişilik arama kurtarma ekibinin çalışmamaları neticesinde ilk olarak kaza yerine yakalık 200 metre uzaklıkta aracın içinde Dursun Gül’ün cesedi bulundu.

Arama kurtarma çalışmalarının devamında da kaza yerine yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta Kerim Çiftçi’nin cesedine ulaşıldı. Selim Aksakal’ı arama kurtarma çalışmaları ise devam ediyor. Arama kurtarma çalışmalarına katılmak için Ankara’dan 10 kişilik Jandarma Arama Kurtarma Ekibi ile Trabzon’dan 7 kişilik sahil güvenlik ekibinin kente geldiği öğrenildi. Kazada kaybolan kişilerin yakınları da nehir kenarlarında arama kurtarma çalışmalarına katıldığı gözlemlendi.

HASTANEDEN DÖNÜYORLARDI - Artvin'de Çoruh Nehri'ne uçan otomobilde akıntıya kapılarak kaybolan ve cesedi olay yerinden 2 kilometre uzaklıkta deniz polisi dalgıçlarınca bulunan otomobil sürücüsü Salkımlı köyü imamı Kerim Çiftçi'nin cesedi, iş makinesi ile kıyıya çıkarıldı. Çiftçi'nin kazada hayatını kaybeden kayınpederi Dursun Gül'ü tedavisi için otomobiliyle Artvin'e hastaneye götürdüğü, dönüş yolunda ise kazanın meydana geldiği öğrenildi. Kazada kaybolan Selim Aksakal'ı ise AFAD, jandarma, itfaiye ile deniz polisi dalgıçlarınca arama çalışmaları sürüyor. Öte yandan olay yerinde bulunan bazı vatandaşların iddiasına  göre bölgede TIR geçişlerinin yoğunluğundan kaynaklı bu tür kazalar oluyor. Yolun tek şeritte düştüğü yerlerde TIR’ların peş peşe ve hızlı bir şekilde geçişleri kazaların başlıca sebepleri olarak gösterildi.