24 Haziran Genel Seçimleri’nde Milletvekili Aday Listeleri Açıklandı. Artvin’in Milletvekili Adayları Belli Oldu. 24 Haziran’da gerçekleştirilecek 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin siyasi partiler Yüksek Seçim Kurulu’na milletvekili aday listelerini açıklayarak kamuoyuna listelerini açıkladılar.

Artvin’de merakla beklenen 24 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri’nde kimlerin partilerinden milletvekili adayı olacaklarına ilişkin belirsizlik ortadan kalktı. Siyasi partiler milletvekili listelerinin YSK’ya verilmesi gereken süre olan 21 Mayıs 2018 Pazartesi günü saat 17.00’dan önce listelerini teslim ettiler. Listelerin teslim edilmesinin ardından partilerin milletvekilliği için 1. ve 2. Sıra adayları da belli olmuş oldu.

AK Parti’de İl Başkanlığından İstifa Eden Balta, 1.sıra adayı oldu - Adalet ve Kalkınma Partisi’nde Milletvekilliği listesi belli olurken, İl Başkanlığı’ndan istifa ederek milletvekilliği için aday adaylığını açıklayan Av. Ertunç Erkan Balta, partisinin Artvin Milletvekili 1.sıra adayı olurken, işadamı Muzaffer Çorbacı ise 2.sıradan listeye girmiş oldu. Mevcut Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, bu seçimlerde yeniden aday olmamıştı.

CHP’de Bayraktutan Devam Ediyor - Cumhuriyet Halk Partisi’nde ise beklendiği gibi mevcut milletvekili, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Av. Uğur Bayraktutan, yeniden Artvin 1.sıra Milletvekili adayı olarak açıklandı. CHP’nin ikinci sıra adayı ise eski Kemalpaşa Belde Belediye Başkanı Yalçın Emiralioğlu oldu.

MHP’nin Listesi Açıklandığı Gibi Gerçekleşti - Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili aday listelerini daha önce açıklanmıştı. Listelerin teslim edilmesi ile birlikte daha önce açıklanan liste kesinleşmiş oldu. Buna göre MHP’de birinci sıra adayı Mali Müşavir Okan Aktaş olurken, ikinci sıra adayı Esnaf İsmihan Özcihan oldu.

İYİ Parti’de İstifa Eden İl Başkanı Akyüz Liste Bir Oldu - 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde ilk kez seçimlere girecek İYİ Parti’de ise milletvekili listesi belli oldu. Açıklanan listeye göre il başkanı iken milletvekilliği adaylığı için görevinden istifa eden Filiz Akyüz, partisinin birinci sıra milletvekili adayı oldu. İYİ Parti’nin ikinci sıra adayı ise Doktor Kamil Aksu olarak belirtildi.

Saadet Partisi’nde İl Başkanı Soydan, İkinci Sıra Adayı Oldu - Seçimlerde Artvin Milletvekili adaylığı için hangi isimleri açıklayacağı merak edilen bir diğer parti ise Saadet Partisi idi. Saadet Partisi’nin Artvin Milletvekili aday sıralamasının 1.sırasında Av. Salih Berber yer aldı. İl Başkanlığı’ndan istifa ederek partisinden milletvekili aday adayı olan Gültekin Soydan ise 2.sıradan milletvekili adayı olarak listeye girmiş oldu.

HDP’nin Adayları Belli Oldu - Seçimlere girecek olan bir diğer parti olan HDP’nin ise Artvin Milletvekili aday listesi de belli oldu. Buna göre Recep Demirci 1.sıra milletvekili adayı olurken, 2.sıra adayı ise Emin Üçüncü oldu.