Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanlığına talip olan birisinin Türkiye Cumhuriyeti'ni ilgilendiren bir konuda Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinden değil de Amerika Birleşik Devletleri yetkililerinden bilgi alması, bunun üzerine kamuoyuna bilgi vermesi, bu bilgiye inanması gerçekten Türkiye adına, bu ülkenin bir vatandaşı, hemşehrisi olarak üzücü bir tablodur." dedi. Çeşitli ziyaret ve programlar dolayısıyla Artvin'e gelen Bakan Gül, ilk olarak Artvin Valiliğini ziyaret ederek Vali Ömer Doğanay ile görüştü. Valilik şeref defterini imzalayarak valilikten ayrıldı. Ardından yürüyerek Belediye Başkanlığına giden Bakan Gül, İnönü Caddesi boyunca esnafla sohbet etti. Bakan Gül ayrıca akşam saatlerinde Artvin Valisi Ömer Doğanay, Ak Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, Artvin Adalet Komisyonu Başkanı İnan Yılmaz Artvin AK Parti İl Başkan Vekili Fikret Erdoğan, AK Parti Artvin Milletvekili Aday Adayı Av. Erkan Balta ve  protokol üyeleri vizyon proje Çoruh Parkı gezerek çay molası verdi. 

ADALET BAKANI GÜL'ÜN ACI GÜNÜ - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün 83 yaşında vefat eden amcası Tevfik Gül'ün cenazesi toprağa verildi. Gül için Ardanuç Merkez Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, Bakan Gül'ün yanı sıra babası Cemil Gül ve diğer aile fertleri ile Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ile vatandaşlar katıldı. Abdulhamit Gül, ikindi vakti kılınan cenaze namazı öncesi cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Namazın ardından Bakan Gül, bir süre tabutu taşıdı. Tevfik Gül'ün cenazesi, Ardanuç ilçesine bağlı Peynirli köyü mezarlığına defnedildi.

BAKAN GÜL, ARDANUÇ’TA VATANDAŞLARLA İFTAR AÇTI - Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, vefat eden amcasının cenaze törenine katılmak için geldiği Artvin’in Ardanuç İlçesinde iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Ardanuç Kaymakamlığı tarafından ilçe meydanında organize edilen iftar yemeği sonrası konuşan Gül, bir ramazan akşamında baba topraklarında olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Ardanuç ilçesine çok küçük yaşta geldiğini ve hayal meyal hatırladığını kaydeden Gül, “Ardanuç ilçesi, öylesine büyümüş ki koskocaman bir şehre geldiğini hissediyor insan. Buradaki hükümet konağımızın, görkemi güzelliği göğsümüzü kabartıyor. Ardanuç ve Artvin için hükümet olarak elimizden gelen desteği verdik. Artvin için memleketimiz için neye ihtiyaç varsa elimizden gelen çabayı göstermeye çalıştık bundan sonrada her zaman sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.