Artvin Çoruh Üniversitesi 2017-2028 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni 12 Mayıs 2o18 Cumartesi günü gerçekleştirildi. Üniversitemiz Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törene, Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Vali Yardımcısı Arif Oltulu, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, AK Parti İl Başkanı Erkan Balta, MHP İl Başkanı Serdar Kılınç ve il protokolünden davetliler ile Üniversitemiz personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Tilki: “Artvin Çoruh Üniversitesi olarak, milli ve manevi değerlerine bağlı, tarihi ve kültürüyle barışık, ülkesini seven, milletine hizmet aşkıyla dolu bir şekilde geçlerimizi medeniyetimizle yoğurmayı kendine hedef edinmiş bir üniversite olarak genç mezunlarımızı yetiştirdiğimize inanıyoruz.”

Programın açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki yaptı. Üniversitelerin en önemli görevinin nitelikli insan yetiştirmek olduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Üniversitemizin 12'inci mezunlarını verdiğini ifade ederek, "Bugün burada nitelikli olarak yetiştirdiğimize inandığımız gençlerimizi mezun etmek için bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Artvin Çoruh Üniversitesi olarak milli ve manevi değerlerimize bağlı, tarihi ve kültürüyle barışık, bu millete hizmet aşkıyla dolu gençlik yetiştirmeyi kendimize hedef edindik" dedi. Rektör Prof. Dr. Fahrettin Tilki, bu mezuniyetin öğrenciler için yeni bir başlangıç olduğunu kaydederek mezun olan öğrencilere sosyal ve meslek yaşantılarında başarı temennilerinde bulundu.

Milletvekili İsrafil Kışla: “Artvin Çoruh Üniversitesi, Artvin İçin Bir Marka Değeridir”

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla da yaptığı konuşmada Üniversitemizin Artvin’in en önemli marka değerlerinden biri olduğunu söyledi. Milletvekili Kışla, ulaşım ve konaklamadaki sorunların çözülmesiyle üniversitenin daha çok öğrenci çekeceğine inandığını ifade ederek, "Üniversitemizin, Merkez ve Seyitler yerleşkelerinde toplam 2 bin 600 kişi kapasiteli yurtlar yapılması planlanıyor. Yeni yurt projeleri, barınma sorunun çözüme kavuşturulması adına önemlidir. Ayrıca “Tıbbı Aromatik Bitki Laboratuvarı” Üniversiteye kazandırılıyor. "Botanik Park" için çalışmalar sürüyor. Artvin turizm ve eğitim şehri olacaksa, bu Artvin Çoruh Üniversitesi sayesinde gerçekleşecek" diye konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe: “Artvin, Öğrencilere Huzurlu Bir Eğitim Ortamı Sunmaktadır”

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise Artvin’in küçük bir kent olmasına rağmen eşsiz coğrafyası, doğal ve kültürel zenginliği ve kendine has güzellikleri ile içinde yaşayanlara birçok fırsatlar sunduğunu, kente eğitim almak üzere dışardan gelen öğrencilerin de bu güzelliklerden yararlanma imkanı bulduğunu söyledi. Başkan Mehmet Kocatepe, “Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz siz gençlere bundan sonraki yaşantınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Büşra Gültekin de programda mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından fakülte ve meslek yüksekokullarında dereceye giren öğrencilere, plaket ve diplomaları protokol tarafından verildi. Tören, öğrencilerin sahnede kep atma merasimiyle sona erdi.

Öğrencilerin El Emeği Göz Nuru Eserlerine Büyük İlgi

Törenin ardından protokol ve katılımcılar, Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı tarafından hazırlanan “Materyal Sergisini”, Artvin Meslek Yüksekokulu İç Mekan Tasarımı Programı öğrencilerince hazırlanan “Teknik ve İç Mekan Tasarım Sergisini” ve Artvin Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Programı öğrencilerince hazırlanan “Ahşap Sanatları Sergisini” gezdi. Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ve Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’ye Mobilya ve Dekorasyon Programı öğrencilerince hazırlanan hat motifli ahşap tabloları hediye etti.