Artvin Belediyesi vizyon projelerinden biri olan Sabit Osman Avcı Caddesi ile Şehit Dursun Acar Caddesi arasını birbirine bağlayan yürüyen merdivenlerin açılışı gerçekleştirildi. 
Hürriyet Caddesi Kültür sokağında bir araya gelen vatandaşlarla beraber 2 iniş 2 çıkış toplam 44 metre uzunluğundaki yürüyen merdiven 2. Etabının açılışı Artvin Valisi Ömer Doğanay, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe eşi Hacer Kocatepe, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yüksel Kantar,AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Şenol Alpaslan, AK Parti Artvin Milletvekili Aday Adayı Av. Erkan Balta, Artvin Ticaret Odası Başkanı Seçkin Kurt, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Demirhan Elçin, Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Alkan ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek açılışı gerçekleştirildi. Yürüyen merdiven ve yan tarafında betonarme merdiven ile andezit taş kaplama yapılan vizyon projenin toplam maliyeti ise 1 milyon 300 bin Lira olduğu belirtildi.Artvin Belediyesi tarafından yaya ulaşımında kolaylık sağlamak amacıyla yapılan yürüyen merdiven hizmete açıldı.
Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, bu hizmetlerin vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için yapıldığını söyledi. Belediye olarak şuana kadar 23 projeyi tamamlayarak hizmete açtıklarının 18 projelerinin yapımının devam ettiğini kaydeden Kocatepe, “ Hizmete aldığımız projelerin birçoğunun açılışını yapmadık. Bu projelerin toplu açılışını yapmak için Cumhurbaşkanımızın gelmesini bekliyoruz” dedi.
İniş-çıkış 44 metre uzunluğundaki yürüyen merdivenlerin maliyetinin 1 milyon 300 bin lira olduğunu belirten Kocatepe, “İnşallah rabbim bize imkan verirde tüm şehrin başından sonuna kadar yürüyen merdivenlerle çıkmak nasip olur. Bu caddelerde yaşlılarımızın duasına talibiz. Seçimlik değil geçimlik hizmetler yapıyoruz. İnşallah daha güzel açılışlarda birlikte oluruz” diye konuştu.
Artvin Valisi Ömer Doğanay Artvin’de ve Türkiye’de güzel hizmetler yapıldığını söyledi. Doğanay, “ Birileri istemese de dünyamızı, ülkemizi ve şehrimizi daha iyiye, daha güzele ve daha insanca yaşanabilecek bir yere dönüştürmek için çalışacağız” dedi.
Artvin şehir merkezinde caddeler arasında yaya ulaşımını sağlayan merdivenlerin çık dik ve uzun olması nedeniyle, yürüyen merdivenlerin yaya ulaşımı için kolaylık sağlayacağını kaydeden Vali Doğanay, insanların hayatını ciddi manada kolaylaştıran yürüyen merdivenleri hizmete açmaktan son derece mutluluk duyduğunu söyledi.
Türkiye’de caddeleri sokakları bir birine bağlayan yürüyen merdivenlerin olduğu il sayısının çok az olduğunu kaydeden Doğanay, “ Artvin’in yapısı gereği burada alt yapı ve yerel hizmetler gerçekten zor. Burada yerel yönetim ve merkezi yönetim çok güzel bir birliktelik içinde bu zorlukların üstesinden gelmeye çalışıyor. İnşallah yürüyen merdivenler bunlarla sınırlı kalmayacak. İhtiyaç duyulan sokaklarımızı da yürüyen merdivenlerle donatacağız.” dedi.
Yürüyen Merdivenin büyük ve fevkalade güzel bir hizmet olduğunu ifade eden vatandaşlar şunları söyledi: Türkiye’de sayılı ilde bulunan sokaklar arası yürüyen merdiveni Artvin’ne kazandırdığı için Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’ye teşekkür ederek artık dik sokakları nasıl çıkacaklarını düşünmeden kendilerini yürüyen merdivene bırakarak iki hamlede çıkıp indi.