Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin Batum Başkonsolosluğuna atanan Makbule Koçak, Artvin Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

Bir dizi ziyaret kapsamında Artvin’e gelen Koçak, Meclis Salonunda Yönetim Kurulu Başkanı Kurtul Özel, Meclis Üyesi Zeki Alkan ve Taner Köse tarafından kabul edildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Kurtul Özel, ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek, Oda çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Sarp Sınır Kapısı’nın İlimiz açısından önemini anlatan Özel, özellikle Batum ile Artvin’in ticari olarak tarihten gelen bir ilişkisinin de olduğunu ifade ederek, önümüzdeki yıllarda bunun artarak devam edeceğine inandığını söyledi.

Başkonsolos Makbule Koçak ise “Türkiye ile Gürcistan’ın turizm, ticaret ve ekonomik alanda çok yakın ilişkileri var. Hemen hemen her gün temaslarımız oluyor. Bu güzel ilimizi ziyaret etmekten memnunum. Artvin’e bir dizi ziyaretlerde bulunmam üzere geldim. Bu kapsamda sizlerle de tanışmış, görüşmüş olduk. . Buradan bütün Artvinlileri Batum’a bekliyoruz.” dedi.

Ziyaret sonunda günün anısına Başkonsolos Koçak’a Başkan Özel tarafından, yöreye özgü hediyeler takdim edildi.