Artvin’de halk ile selamlaşan Akşener’e İyi Parti Genel Başkan Yardımcıları Koray Aydın, Musavat Dervişoğlu ve İyi Parti Artvin il Başkanı Filiz Akyüzeşlik etti. Akşener Artvin’de davul ve zurna eşliğinde karşılandı. Akşener daha sonra il başkanlığı binasının kurdelesini keserek açılışı gerçekleştirdi.

Yeni İl başkanlığı binasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener, RezaZarrap’ın tanık olarak ifade verdiği davanın Türkiye’nin itibarını zedelediğini dile getirdi. Akşener açıklamasının devamında; “Neredeyse 1 yıl önce, yani RezaZarrab kaçırıldıktan sonra, bu konuda hükümeti uyaran pek çok şey söyledik.  Bunlardan bir tanesi Türkiye, devlet olarak ciddiyetini kaybetti. Şimdi ABD’nin kararını kabul etmiyorsunuz varsayalım, İran ile ticaretinizi yapacaksınız ona da tamam ama parantez içerisinde baktığımızda İran ile ticaret yapaya engel yok. BM’nin kararında İran ile ticarette bir engel yok sadece İran’a para ödeyemiyorsunuz. Ne yapıyorsunuz diyelim ki İran’dan petrol aldınız, bunun karşılığı olarak ilaç satıyorsunuz, giyim eşyası satıyorsunuz Türkiye’den meyve sebze satabiliyorsunuz. Türkiye’nin ürettiği herhangi bir ürünü satabiliyorsunuz. Böyle bir sistemin içerisinde anlıyoruz ki takas işi ortadan kalkmış, Türkiye’nin ürettiği ürünler yerine altın üzerinden abidikgubidik iş olmuş” dedi.

Zarrap’tan İğrenç İfadeler
Gerçekleşen ticaretten Türkiye’nin elde etmesi gerek gelirin Türkiye’nin kasasına girmediğini dile getiren Akşener; “Bu ticaretten Türkiye’nin elde etmesi gereken gelir gelmiş, hayır. Türkiye’de bu kadar ürün üretilirken siz altın üzerinden ticaret yaptınız. Adamın teki de çıkıp iğrenç bir şekilde şuna rüşvet verdim buna rüşvet verdim şeklinde bir mahkeme. Hükümete söylüyorum, siz bu ülkeyi yönetirken o kadar gayri ciddi davrandınız ki, madem bir kararı tanımıyordunuz kabul bir şey de demiyoruz ama 26 yaşında bir dolandırıcı ile nasıl bu işi tuttunuz. Sonra bu iş ortaya çıktığında 26 yaşındaki bu dolandırıcının hayırsever bir iş adamı olduğunu birinci ağızdan nasıl söylediniz, jet hızıyla üzerindeki soruşturmayı nasıl kapattınız, cari açığımızı kapattığını nasıl iddia ettiniz? Bunların hepsini geçtik. Siz nasıl bir devlet yönetiyorsunuz ki bu adam elini kolunu sallaya sallaya ABD’ye gidiyor ve itirafçı oluyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin bu iddialar karşısında ABD’de gerçekleşen mahkemeye mağdur olarak müdahil olması gerektiğini belirten Akşener; “ABD’de ortaya çıkan o çirkinlik Türkiye’nin itibarını dünyada iki paralık etmiştir. İyi Parti olarak bizim buna müsaade etmemiz mümkün değildir. Ayrıca ABD’de görülen o mahkemede Türkiye’nin mağdur olarak müdahil olması gerekmektedir. Çünkü bu kadar paralar uçuşmuş ortada Türkiye hazinesine ne girmiştir. Dolayısıyla burada mağdur olan Türkiye’dir, mağdur edilen Türk Milletidir. Ve şuna rüşvet verdim buna rüşvet verdim şeklinde söyledikleri isimlerin, Türkiye’nin bekası açısından acil bir şekilde soruşturulması, kovuşturulması gerekmektedir. Türkiye’yi bu kadar iki paralık eden bu zigzaglara son verilmelidir. Biz İyi Parti olarak milletimizi ve devletimizi bu konuda mağdur görüyoruz” ifadelerini kullandı.Türkiye Mağdur Olarak Davaya Müdahil Olmalı

İyi Parti Yolsuzluklarla Mücadele Edecek - CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında açıkladığı dekontlar hakkındaki konuşan İyi Parti lideri Akşener “Kılıçdaroğlu’nun gösterdiği dekontlar var. Alışık olduğumuz bir tarz, sahte, fotokopi, aslını isteriz, oraya dağıtın buraya dağıtın, bunların hepsi yapıldı edildi. Orada ilginç bir şey var.  Giden para deniliyor. Sayın Cumhurbaşkanı hayır dedi, onlar gelen para. Görüyoruz ki 2017’de bu Man adası için kanun çıkarılmış. Bu çerçevede baktığımızda soru şu. Hangi şirket hangi iş yaptı da bu paralar kazanıldı. Esas bu paraların kaynağı meselesidir. Ahlaki bir Cumhurbaşkanının oğlu, torunu, dünürü, özel kalemi, kardeşi vesaire vergi verilmeyen bir yere kazancını göndermesi gayri ahlakidir. Bu özel kalem 1,5 Milyon doları nasıl kazandı?

Bu meselde çok su kaldırır. Türkiye’de yolsuzluğun, Türkiye’de rüşvetin, ciddiyetsizliğin ne hale geldiğini gösteren, Türkiye’yi dünyanın her tarafına iki paralık eden yönetim anlayışı ile karşı karşıyayız. İYİ Parti yolsuzlukla mücadele etmek, Türkiye’nin itibarini yeniden yükseltmek, 93 senelik Cumhuriyetin kazanımlarını paramparça eden yönetim anlayışını, demokratik usullerle, sizlerin oylarıyla gönderip, tekrar bu itibari yeniden inşa etmek ve cumhuriyet değerlerine yeni baştan dönmek üzere kurulmuş, bu iddia ile iktidar iddiasıyla yola çıkan bir partidir” şeklinde konuştu.

Sosyal medya hesabından fotoğraflarını paylaşan Akşener, fotoğraflara "Adım adım Türkiye yollarındayız. Bugün kendilerine misafir olacağımız #Karadenizli hemşehrilerimize sevgi ve saygılarımızı sunmayı bir borç biliriz. Bizimle birlikte #TürkiyeİYİolacak diyen milletimizin tüm fertlerine selam olsun. Doğudan batıya, kuzeyden güneye #TürkiyeİYİolacak" notunu düştü. Akşener'in bu paylaşımı kısa sürede çok sayıda beğeni aldı.

KARA YOLUYLA ARTVİN'E HAREKET ETTİ - Trabzon'daki görüşmelerini bitiren Akşener, kara yoluyla Artvin'e hareket etti. Akşener'e çok sayıda vatandaş araçlarıyla eşlik etti.  Artvin'e doğru hareket eden araç konvoyunu durduran vatandaşlar, Meral Akşener'e sevgi gösterilerinde bulundu. Sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulunan Akşener, "Karadeniz'in yiğit insanları yolumuzu sevgileriyle aydınlatıyor. Bu sevginin gücü, bu sıcacık insanların verdiği enerjiyle #TürkiyeİYİolacak demek için #Artvin yolundayız" ifadelerini kullandı.

KONVOYDA ÜZÜCÜ KAZA - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşenir'in Trabzon'dan Artvin'e ilerleyen konvoyu, Rize'nin Fındıklı ilçesi Kıyıcık Tüneli'nden geçerken, partililer ve gazetecilerin bulunduğu 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kazada yerel gazeteci Sami Özçelik yaralandı, araçlarda hasar oluştu.

ARTVİN İL BAŞKANLIĞI BİNASININ AÇILIŞINI YAPTI - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kara yoluyla geldiği Artvin’de partisinin il başkanlığı binasının açılış törenine katıldı.

Burada polislerle tokalaşan Akşener, daha sonra parti binasın açılışı için İl Başkanlığı önüne gitti. Açılış anında elindeki makası Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın eşi Gönül Aydın’a vererek kurdeleyi kesmeni istedi. Kesilen kurdele ile İYİ Parti Artvin İl Başkanlığı binasının açılışı gerçekleşti.

"KARINCA KARARINCA DESTEK OLMAK İSTİYORUZ" Parti binasında gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtlayan Akşener, partinin kuruluşundan 1 ay 1 hafta geçtiğini, bugün 4'üncü ili ziyaret ettiklerini söyledi. Genel Başkan Yardımcıları, Genel İdare Kurulu ve Kurucular Kurulu üyeleriyle illeri gezdiklerini hatırlatan Akşener, "İllerde ayrı ayrı esnaf ziyaretinde bulunuyoruz. Ben arkadaşlara gittiğimiz illerde yerel ürünlerden satın almalarını söylüyorum. Hem öğreniyor, hem dinliyoruz, hem talepleri alıyoruz. Hem de karınca kararınca o şehre bir miktar paramız kalsın diyoruz" dedi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK ATATÜRK HEYKELİNİN ÖNÜNDE FOTOĞRAF ÇEKİLDİ Meral Akşener, partisinin Artvin il başkanlığı binasının açılını yaptıktan sonra İnönü Caddesi'nde esnafı ziyaret edip, sohbet etti. Akşener, daha sonra dünyanın en büyük Atatürk heykelinin bulunduğu Atatepe’ye çıktı. Atatürk heykeli önünde anı fotoğrafı çekinen Akşener, ardından Grant Artvin Otel’de düzenlenen mitingte vatandaşlara seslendi.

Artvin’de, İYİ Parti'nin birinci parti çıkmasını isteyen Akşener, kentte bulunan ve çevrecilerin tepkisine neden olan Cerattepe'ye ilişkin konuştu. Akşener, başta Cerattepe olmak üzere Artvin’deki bütün madenlere karşı Yeşil Artvin Derneği'nce başlatılan imza kampanyasına kendisinin de katılarak destek verdiğini söyledi. 

HOPA'DA 'CAMLARINIZI TAŞLARIM' ESPİRİSİ - Konuşmasının ardından Akşener, Hopa ilçesine geçti. Akşener burada kendisini karşılayan vatandaşlarla selamlaştı. Eşinin Hopalı olduğunu hatırlatan Meral Akşener, "Eşim buralı, dolayısıyla ben de buralıyım. 37 yıldır kaymakamla yaşıyorum. Sizden burada partimizi birinci parti yapmanınızı bekliyorum. Yoksa kaynanamla gelir, camlarınızı taşlarım" espirisinde bulundu.