Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Belediye Başkan Yardımcıları Erkan Yazan, Aydemir Akköy ve Zafer İnce ile beraber belediyenin devam eden projelerini yerinde inceledi. 

Başkan Mehmet Kocatepe ve yardımcılarının ilk durağı, Adliye Sokağındaki yol genişletme çalışmalarını incelemek oldu. Daha sonra Dere Mahallesi Şara mevkiinde yol güvenliği için başlanan bariyer çalışmalarını, Çarşı Mahallesi Atatürk Caddesinde Semt pazarının çalışmalarını, Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Asfalt Plentinin çalışmalarını yerinde inceleyerek ilgili birim amirlerinden son durum hakkında detaylı bilgi aldı.

Dere Mahallesi Şara Mevkine Bariyer

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ve yardımcıları Dere mahallesi Şara mevkiinde ki yolda tehlikeye sebep veren güzergahlara güvenliği sağlamak amacıyla belediyenin tüm imkanlarını seferber ederek yaklaşık 160 metre uzunluğunda çelik bariyer yapımına başladı. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Kocatepe, vatandaşların ulaşımını güvenli şekilde sağlaması için gerekenlerin yapılmasını söyledi. 

Semt Pazarı

Başkan Kocatepe ve Yardımcıları Şara mevkiindeki bariyer çalışmalarını inceledikten sonra Çarşı Mahallesi Atatürk Caddesinde ki yapımına başlanan Semt Pazarının yerini, duvar çalışmalarını ve demir kesim çalışmalarını yerinde inceleyerek;  tartı merkezi, anons yerleri ve zabıta yerinin olduğu modern ve kullanışlı bir eser ortaya koyulacağını söyledi. Kocatepe, Semt  Pazarının Artvin için önemli bir proje olduğunu Pazar esnafı ve vatandaşların ihtiyacını karşılayacağını da belirterek  Pazartesi pazarı haricinde diğer günlerde otopark olarak kullanılacağını da söyledi. 

Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi 

Başkan Mehmet Kocatepe ve yardımcıları Karadeniz Bölgesine örnek olabilecek bir projeye imza atan, Artvin Belediyesinin Hayvan Bakımevi projesinin çalışmalarını yerinde inceleyerek yüklenici firma yetkilisinden ayrıntılı bilgi aldılar. 

Başkan Kocatepe;” Birçok sosyal tesiste olmayan modernlikte bir yer yapıyoruz burası hayvan barınağından ziyade hayvan hastanesi gibi olacak. Şuanda birçok demir aksamı çelik montaj işleri bitti umudumuz 2018 yılının ilk yarısında hizmete açmak. Belediyemize ait modern hayvan bakım evi tamamlandığında sahipsiz hayvanlar için Belediyenin veterinerlerinin gözetiminde bakımları yapılacak. Sokak hayvanları ve sahipsiz hayvanların muayene ve kontrolleri ile aşıları yapılacak. İlimizde kapsamlı ilk hayvan bakım evi olacağından bu proje hayvan severleri de heyecanlandırıyor” dedi. 

Asfalt Plenti Montajı Tamamlanıyor

Erzurum kara yolu üzerinde yaklaşık 2 dönüm alan üzerine saatte 90 ton asfalt üretecek olan Asfalt Plentinin çalışmalarını inceleyen Başkan Kocatepe ve yardımcıları; Asfalt plentinin şuan montaj aşamasında olduğunu belirterek yollarımızın daha güvenli ve konforlu olabilmesi için önümüzdeki asfalt sezonuna yetiştirileceğini söylediler.