Artvin Belediye Spor Basketbol takımı rüya gibi törenle sezonu açtı. 2.Lig’de mücadele edecek olan Artvin Belediyesi Basketbol takımı 2017-2018 sezonu açılış törenini Artvin Merkez Spor Salonunda gerçekleştirdikten sonra Erzurum Büyükşehir Gençlik Sporla son hazırlık maçını oynadı.

Artvin Belediye Spor Basketbol takımı 2017-2018 sezonu açılış törenini Artvin Merkez Spor salonunda gerçekleştirdi. Şölen havasında geçen törende sahaya kurulan platforma tek tek çağrılan oyuncular ve teknik ekip taraftarlara tanıtıldıktan sonra Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ve Artvin Valisi Ömer Doğanay konuşma yaptı. Artvin Belediye Spor Takımına destek olan 70 esnafa teşekkür belgesi ve 08 numaralı basketbol forması hediye edildi. Bu sezon takıma maskotluk yapacak olan “BOĞAÇ” seyircilere tanıtıldı.

Müsabakayı Vali Doğanay, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, Kurum Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe Modern olimpiyatların kurucusu Coubertin ‘asıl olan katılmaktır terinizin son damlasına kadar mücadeleyi bırakmayın’ sözünü söyleyerek nasıl bir takım görmek istediğini söyledi. Artvin Belediye Spora destek veren alnı öpülesi esnafa teşekkür ederek konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ”Geçen seneye göre daha güçlü bir takım kurduk çünkü Artvin her şeyin en iyisine layık. Bu basket takımımız bu ligin yıldızlarından oluşuyor. Geçen sene inanılmaz başarılar elde eden ve Artvin gençlerimizin basketbola olan sevgisini artıran ve onların yeteneklerini keşfeden Şahin Ateşdağlı hocamızla bu senede beraberiz ve bu takımı 1. Lig’e çıkarmasını ve bölgede miniklerde söz sahibi olan bir yıldız takım kurmasını istiyorum. Spor bir görsel şölendir eğlenirken dinlenme ve bu arada da kaynaşmadır. Bu salonda kaybettiklerimizde olacak ama yenilgiyi asla kabul etmeyen modern olimpiyatların kurucusu Coubertin de dediği gibi ‘asıl olan katılmaktır terinin son damlasına kadar mücadele etmektir.’ Felsefesini benimsenmesini istiyorum.

Burada şuan profesyonel takımın açılışı gibi kaliteli bir şölen hazırladık. Keşke şuan buraya gelen taraftarların isimlerini alabilsekte 1. Lige çıktığımızda şuan ki yerlerinizi verebilsek. İletişimin en güzeli sporla iletişimdir.  Basketbol gibi takım oyunu tamda bizim arzu ettiğimiz gençliğin oyundur onun için Basketbolda dayanışma olmadan başarı gelmez. Sayın valimiz geçen sene soyunma odasına giriyor çocuklar yenin bu takımı primleriniz bizden. Sayın valime teşekkür ediyorum elinden geleni yap sıkıştığında biz buradayız diyor. Şehrimizdeki bürokrasi elinden geldiğince destek veriyor. Hepimizden çok seyircimize teşekkür etmek lazım biz eğer her sene bir üst lige çıktıysak o seyircinin gücüdür hiçbir yerde 2. Lig’de bin seyirciye oynayan takım yoktur. Bu sene Bu rüya takımın arkasındaki ekonomik güç Artvin’imizin bu zor şartlarında ticaret yaparak parasından da daha önemli yüreğini bu takıma veren 70 tane alnı öpülesi esnafımıza teşekkür ediyoruz.   Tofaş’ı, Trabzonspor’u, Fenerbahçe Gençlik Takımını ve nicelerini mağlup ettik ve etmeye devam edeceğiz. Siz seyirciler de bu salonu tıklım tıklım doldurduğu sürece takımımız nice başarılara imza atacaktır.”

Vali Doğanay ise konuşmasında:” Artvin her şeyin en iyisine layık bir ilimizdir. Sizlerden spor ahlakına uyan davranışlar bekliyorum. Böylece sporu toplumun her kesimine sevdireceğinize inanıyorum. Spor, sevgi, saygı, hoşgörü, kardeşlik ve aynı zamanda centilmenlik demektir. Lig yarışı uzun soluklu bir maratondur. Maçlara çok iyi hazırlanıp Artvin halkımızın beklediği şampiyonluk kupasını ilimize getirmenizi canı gönülden bekliyorum. Şimdiden sizlere ligde başarılar diliyorum. Serhad ilimizin güzel ve iyi kalpli insanları sizlerden büyük başarılar bekliyor” ifadelerini kullandı.