Artvin'de ihbar üzerine bir otobüsü arayan  Artvin  Emniyet Müdürlüğü ekipleri otobüste kaçak yollarla  Türkiye'ye girdiği tespit edilen 70 Afgan uyruklu kaçak yakaladı.

Edinilen bilgiye göre,  Artvin İl  Emniyet Müdürlüğü'ne gelen bir ihbar sonucunda otogar girişinde bir otobüsü durduran Asayiş ekipleri otobüste arama yaptı. Arama sonucu otobüste çoğunluğu çocuk ve bayan olmak üzere 70 kaçak yakalandı. 70 kişi ifadeleri alındıktan sonra,  Artvin Toplum Sağlığı Merkezi'ne gönderilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Kaçak olarak  Türkiye'ye girdiği tespit edilen şahıslar daha sonra geceyi geçirmeleri için  Borçka Gençlik Spor Salonu'na gönderildi.  Borçka Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından kaçaklara spor salonunda yataklar kuruldu. Yakalanan kaçaklara  Borçka Belediyesi tarafından belediyeye ait Hayır Çarşısı'ndan giyecek ve elbise temin edildi. Kaçakların işlemleri tamamlandıktan sonra ülkelerine iade edileceği öğrenildi.

Kaçakların Güney  Afganistan'dan  Iran'a,  İran'dan da yaya olarak  Türkiye'ya dağlık araziden geçtikleri ve 20 gündür yollarda olduklarını ve aç susuz dağlarda yattıkları öğrenildi.