Artvin Valiliği, Yaşayan Şehirler Platformu tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen, 'Şehir Ödülleri Türkiye yarışmasında “Engelsiz Şehir” ve “En Yaratıcı Etkinlik” kategorisinde iki ödül kazandı.

Kalkınma Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kültür Turizm Bakanlığı, Yaşayan Şehirler Platformu koordinasyonu ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliği ile değerlerini ve ürünlerini koruyup, katma değere dönüştürebilen, yerelden kalkınma hamleleri geliştirip, uygulayabilen, kendini iyi tanıyıp, farkındalık yaratan, "Yaşayan Şehirler" yaratmayı hedefleyen Yaşayan Şehirler projesinin 4. Adımı olan “Şehir Ödülleri Türkiye Yarışması” sonuçlandı.

Yarışmaya, ilk olarak ilimizde son 10 yılda dezavantajlı ve engelli vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek, hak ve hürriyetleri hakkında bilinçlendirmek, psiko-sosyal rehabilitasyon sağlamak ve  hizmetlere erişimlerini kolaylaştırmak için Artvin Valiliği koordinasyonuyla yürütülmüş ve başarı ile sonuçlanmış toplam 17 proje ile katılım sağlandı.

Sosyal içermeden fiziksel altyapıya, psikososyal destekten tıbbi rehabilitasyona çok çeşitli projelerin yer aldığı “Engelsiz Şehir” başvurusunda projemizin Artvin’e kattığı değer ve somut getirileri jüriyle paylaşıldı.

İkinci başvuru olarak dünyanın bal üretiminde ikinci sırada yer alan ve en verimli 5 ana ırkının bulunduğu bölge kapsamında Borçka Macahel yöresinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kafkas arı ve bal festivali ile katılım sağlandı.

Proje kapsamında etkinlik sırasında yapılan yaşları ortalama 65 olan yaşlılar korosu, bal üretim etkenlikleri ve biyoçeşitlilik konularına yer verildi. En Yaratıcı Etkinlik (Festival) başvurusunda projemiz yılın projesi seçildi.

Ülkemizden Kalkınma Ajansları, Belediyeler, Valilikler, Kaymakamlıklar ve daha birçok şehir paydaşının çalışmalarını kamuoyuna sunduğu yarışmada şehirler, Umut Işığı Paydaş Ödülleri temasında 20 kategoride değerlendirildi.

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ayşe Kardaş’ın da içinde bulunduğu, akademisyenler, araştırmacılar ve uzmanlardan oluşan jüri tarafından değerlendirilen “Şehir Ödülleri” başvurularımız başarılı projeler arasına girerek ‘ENGELSİZ ŞEHİR’  ve ‘EN YARATICI ETKİNLİK’  (Festival) kategorisinde iki ödül almaya hak kazandı.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı'nda 29 Eylül, Cuma akşamı düzenlenen ödül töreninde “Engelsiz Şehir” ve “En Yaratıcı Etkinlik”  kategorisinde yılın ödülünü kazanan Artvin Valiliğine iki ödül birden verildi. Ödüller,  Artvin Valiliği adına törene katılan Vali Yardımcısı Arif Oltu’ya verildi.

Öte yandan ödül töreninde, Artvin Valiliği Proje Ofisi personeli Zuhal Tuğçe Yazıcı ile Saliha Özkul Özdemir de hazır bulundu.