Türk Hava Kurumu (THK) Artvin Şube Başkanı Cafer Azizağaoğlu, Kurban Bayramı’nda bağış yapan Artvin halkına teşekkür etti. Türk Hava Kurumu (THK) Artvin Şubesi, Kurban Bayramı’nda 970 koyun, 220 keçi, 2 bin 750 kilogram ağırlığında sığır derisi topladı. THK Artvin Şube Başkanı Cafer Azizağaoğlu geçtiğimiz kurban bayramında gerçekleştirdikleri deri toplama çalışmaları ile ilgili değerlendirme yaptı.
THK Artvin Şube Başkanı Azizağaoğlu yaptığı açıklamasında; “2017 yılı Kurban Bayramı dönemini başarıyla, kazasız belasız atlattık. Bu bayram geçen yıl bayramda topladığımız derilerden daha çok deri topladık. Bu da halkımızın kendi asırlık kurumlarına gösterdiği ilgi ve güveni göstermektedir” dedi.
Bayram süresince oluşturulan ekibin çalışmalarını en yoğun şekilde gerçekleştirdiğini anlatan Başkan Azizağaoğlu, “Bayram süresince ekiplerimiz mahalleleri dolaşarak derilerini vermek isteyen vatandaşlardan bunları topladı. Kurban derilerinin toplanmasında bizlere yardımcı olan vatandaşlarımıza, muhtarlarımıza, çalışanlarımıza, kesim yerlerinde derileri görevlilere teslim edenlere, telefonla bizleri arayarak derilerini vermek istediklerini ileten tüm vatandaşlarımıza şükran borçluyuz. Türk Hava Kurumu’na gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Azizağaoğlu, açıklamasının devamında, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin havacılık sanayisini kurmak, askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlama misyonu ile kurulan Türk Hava Kurumu (THK) 92 yıldır faaliyetlerini Türk havacılık sektörünün sürdürülebilirliği ve sürekli gelişimini odağına alarak gerçekleştirmektedir. Türkiye’nin “Havacılık Federasyonu” yetkisini taşıyan THK’nın doğal üyeleri arasında Cumhurbaşkanı, Başbakan, Kuvvet Komutanları ve Ankara Valisi bulunmaktadır. Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu THK’nın manevi koruyucularındandır. THK kamu yararına faaliyet gösteren güçlü, güvenilir ve köklü bir dernek olmanın bilinci ile ülkesi ve tüm paydaşlarının menfaatini birlikte gözeten modern ve şeffaf yönetişim ilkelerini benimsemiş yönetim anlayışı ile hedef ve stratejilerini şekillendirmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin havacılık sektöründe rol modeli olan THK; Uluslararası Havacılık Federasyonu’nun (FAI) Türkiye’deki yetkili ve tek temsilcisidir. Kurum tarafından verilen eğitimler Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) yayınları, Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) kuralları, 2920 sayılı Sivil Havacılık Kanunu ve bunlara bağlı olarak çıkartılan yönetmeliklerle Müşterek Havacılık Otoritesi (JAA) tarafından çıkartılan yayınlara göre düzenlenmektedir” ifadelerini kullandı.
Türkiye’ de sportif hava sporları yurt içi rekor tescilini gerçekleştiren tek kurum olan THK; Ankara ve İzmir’ de bulunan, ulusal ve uluslararası kalite standartlarında hizmet veren eğitim merkezleri ile profesyonel pilot eğitimleri, hostes eğitimi, amatör ve sportif aktiviteler ve eğitimler gerçekleştirildiğinin altını çizen Azizağaoğlu, “Kurulduğu günden bu yana havacılık sektörüne 7 Bine yakın pilot yetiştirmiştir. Aynı zamanda Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) regülasyonları ile JAR-FCL gereklerine uygun olarak; PPL(A), CPL(A), IR(A), ATP(A), ATP(A-H)Teorik Bilgi Kursu, FI(A), CRI(A), IRI(A) Öğretmen Eğitimi, CR Sınıf Yetkisi(A-SE-ME), TR Tip Yetkisi(A-PA-42 ve CL-215), MCC, ATP(A) Distance Learning, Lisans Çevirimi yetkilerini kullanarak; bünyesindeki 2 Uçuş Okulunda (FTO), yılda 160 Havayolu pilotu yetiştirmektedir. Uçuş eğitimlerinde 20 adet C-172S, 2 adet PA-44, 2 adet TECNAM P2006T, 2 adet TECNAM P2002JF uçağı olmak üzere toplam 26 uçak ve 2 adet ALSIM AL-200 Simülatörü ile yıllık 25 Bin saat uçak uçuşu 9000 saat Simülatör uçuşu gerçekleştirmektedir. THK Uçuş Akademisi, Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM) 2017 yılında EASA regülasyonuna geçmesiyle beraber EASA PART-FCL Lisans eğitimi vermeye başlayacak olup konu ile ilgili hazırlıklar tamamlanmıştır. Türkiye’nin havacılık ve uzay bilimleri alanında ilk ve tek ihtisas üniversitesi olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi sektörde ihtiyaç duyulan nitelikli yetişmiş personel ihtiyacını karşılamaktadır” dedi.
Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin, 3 şehirde toplam 4 yerleşkede hizmet vermekte olup bünyesinde bulunan 77 adet son teknoloji donanımlı uçak ile Türkiye’nin havacılık eğitiminde en büyük filoya sahip kurumu olduğunu hatırlatan Azizağaoğlu, “Ayrıca filosunda barındırdığı uçakların çeşitliliği sayesinde öğrencilerine kaliteli ve değişik tecrübeler sunmaktadır.
GÖZÜMÜZ YÜKSEKLERDE THK, Avrupa’nın en büyük Ambifi Yangın Hava Söndürme Filosuna sahip olup CL-215 Bombardier yangın söndürme uçakları ile yurtiçi ve yurt dışında sanayi, orman, şehirlerde meydana gelebilecek olası bir yangın durumuna havadan yangın söndürme hizmeti vermektedir.
Türkiye'deki tüm havaalanları ile Avrupa, Orta Doğu, Asya ve Afrika'daki pek çok merkeze ya da havaalanlarına tek uçuş ile hava taksi hizmeti gerçekleştirmektedir. THK’nın havacılık sektöründe değer yaratma vizyonu çerçevesinde, içinde bulunan sabit ve taşınabilir medikal malzemeler, doktor, yoğun bakım hemşiresi veya anestezi teknisyeninden oluşan ekip ile her türlü tıbbi müdahalenin 7/24 yapılabileceği hava ambülansı hizmeti ile organ nakli hizmeti vermektedir.
Türkiye’nin ilk Sivil Spor ve Eğitim Uçağı Şirketi’ ne sahip olan THK çeşitli hava platformlarının tasarım ve üretimi, montajı, sertifikasyonu ve satış-pazarlaması konusunda da faaliyet göstermektedir. Uçuş eğitimlerinde ve hobi amaçlı uçuşlarda kullanılabilecek bir “Hafif Spor Uçak” tasarım ve üretimi yapılmaktadır. THK, Türkiye’ de hafif spor uçak alanında ilk uçağın üretimini gerçekleştirmiştir.
Sivil havacılık sektöründe sahip olduğu üst seviyeli teknik alt yapı ve uçak avionik-mekanik sistem bakım kabiliyetleriyle hat ve üs planlı bakımlar ile arıza giderme, modernizasyon, teknik yayın, kalite faaliyetleri, lojistik ve ikmal desteği sağlayan THK; CESSNA 172, 206, 208, 402, 421, BOMBARDIER CL-215, PIPER PA42-720, PZL-140 WILGA 35, 80, SLINGSBY T-67 M200, DROMADER M-18, EC-135, BOEING, AIRBUS‘ların bakım hizmetini gerçekleştirmektedir. THK, Türk balonculuğundaki liderliğini 91 yıllık havacılık deneyimi ile birleştirerek insanlığın tasarladığı en eski hava aracıyla sıcak balon ile balon pilot eğitimi ve yolcu taşıma hizmeti gerçekleştirmektedir. Ayrıca, paraşütle atlayış ve eğitimi, yamaç paraşütü, Micro Light, Cyrocopter, Ultra Light planör uçuş eğitim hizmetleri, havadan fotoğraf çekimi hizmeti gerçekleştirmektedir.
Her yıl 60 binden fazla gence verdiği ücretsiz havacılık kurslarıyla gökyüzüne yeni kanatlar kazandıran Türk Hava Kurumu, milli bütçeden hiçbir pay almadan Türk halkının destek ve yardımlarıyla havacılık ve eğitim faaliyetlerini gerçekleştirmektedir. Söz konusu havacılık faaliyetleri ile gençlerimizin; milletini ve ülkesini seven, çevre bilinci yüksek, sosyal sorumluluk anlayışı gelişmiş, iyi vatandaşlar olarak yetişmesine katkıda bulunmaktadır.
Türk Hava Kurumu ve şubeleri önderliğinde 2008 yılında başlayan ve bir gönüllük hareketi olan “Genç Kanatlar Topluluğu” tüm ülke genelinde yaygınlaşmıştır. Türk Hava Kurumu’nu ve havacılık faaliyetlerini tanıtmak, sevdirmek, havacılık ve uzay bilimi ile ilgili projeler üretmek ve gelişen havacılık sektöründe temel eğitimlerini almış bireyler kazandırmak, gençlerin bu alanlardaki bilgilerini arttırarak sosyal yönleri ve ahlaki değer yargıları güçlenmiş topluma yararlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır amacıyla kurulan ve yaşları 11 ila 22 arasında değişen Genç Kanatların sayısı 5 bini geçmektedir” şeklinde açıklamada bulundu.
0 Yorumlar