Artvin İçme suyu Arıtma Tesisi İnşaatında çalışmalar devam ediyor. İnşa edilecek olan konvansiyonel tip arıtma tesisinde günde 22 000 m³ su arıtılarak Artvin Şehir Merkezine memba kalitesinde içme suyu olarak verilecek.

Hatila’nın 53 km’lik isale hattı ile arıtma tesisi olan “Artvin İçme Suyu” projesi, Artvin Belediyesi ile DSİ ile yapılan protokol neticesinde Artvin’imizin 53 bin nüfusa yetecek kapasite de içme suyu ihtiyacını karşılayacak. Artvin Belediyesi’nin ilk meclis toplantısında suda yüzde 50 indirim yapması ile birlikte şehrin su sorunu konusunda yapılan çalışmaların ardından 6 adet yeni su deposu ve şebeke yenilemeleri yapıldı. İndirimli su kullanmaya devam ediliyor. Hatila suyunun da Artvin’e ulaşması ile birlikte şehrin su ihtiyacı tamamen ortadan kalkmış olacak. 2018 yılının ortalarında devreye girmesi beklenen Hatila Suyu Projesi’nde iş programına uygun şekilde çalışmalar devam ederken, çalışmaların hızlı bir şekilde sürdürülmesi gerek Artvin Belediyesi’nin gerekse de DSİ Çoruh Projeleri 26.Bölge Müdürlüğü’nün yüzünü güldürüyor.

Hatila bölgesinden Artvin Merkeze 33 kilometrelik bir hat ile gelecek olan su projesinden bir yandan kanallar açılırken bir yandan da borular döşenmekte. Edinilen bilgiye göre şuanda fiziki gerçekleşme yüzde 60 civarında bulunuyor.Artvin’in dağları delerek 50 yıllık hayali gerçekleştirilirken, içme suyu projesinin tamamlanması ile birlikte 53 bin nüfusa yetecek bir içme suyuna Artvin kavuşmuş olacak. Projede bir yandan suyun geçeceği hat döşeme işlemleri gerçekleştirilirken diğer yandan da Atmaca bölgesinde depo ve işletme tesisleri ve arıtma sistemi kurma işlemleri yürütülüyor.

Projenin 2018 yılının ilk çeyreğinde teslim edilmesi ve 2018’in ortalarında da projenin devreye sokulması hedefleniyor.