Artvin Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hasatlar tarafından ‘Hayatı Yakala’ isimli sergi açıldı. 

Artvin’de özel bir otelin sergi salonunda düzenlenen serginin açılışına Artvin Vali Yardımcısı Arif Oltulu, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl sağlık Müdürü Abdulalh Güleç, Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri İrfan Akalın, Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Sibel Şahin İdari ve Mali Hizmetler Başkanı Hasan Gündoğdu, Psikiyatrist Dr. Nur Özge Akçam, diğer ilgililer ve davetliler katıldı. 

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören ağır ruhsal rahatsızlığı bulunan bireylerin sosyal, mesleki ve akademik işlevselliklerini ve yaşam kalitelerini artırmak amacıyla merkezde düzenlen etkinliklerde üretilen tespih, çanta, çerçeve, işlemeli yazma gibi çok sayıda değişik hediyelik eşya ve tabloların yer aldığı sergi 3 gün boyunca ziyaretçilerine açık olacak. Kamu Hastaneleri birliği genel sekreteri İrfan Akalın, Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezinin 2013’ten beri hastalara hizmet verdiğini söyledi. 

İl genelinde 165 hastaya hizmet verdiklerini kaydeden Akalın, bu hastalardan 21 hastanın da aktif ve düzenli olarak eğitim alarak sosyal ve kültürel hayata katıldığını dile getirdi. Akalın, “ Amacımız bu kardeşlerimizin sosyal yaşama katılması. Onları toplumla iç içe bulunarak yeteneklerini ortaya çıkarıp topluma faydalı olmalarını sağlamak. Bu 3’üncü sergimiz. Burada bir yıllık bir eğitim sonrasında ortaya çıkan ürünler sergileniyor. Bu ürünler hastalarımızın aldıkları eğitimin yansımasıdır. Burada çok güzel ürünler sergileniyor.  Hepsinin tebrik ediyorum. Halk Eğitim Merkezi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile de koordineli çalışıyoruz. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Artvin Vali Yardımcısı Arif Oltulu’da ruh sağlığı hastalarının toplumla barışık yaşaması noktasında Ruh Sağlığı Merkezinde verilen hizmetin hastalar içinde toplum içinde son derece önemli olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Oltulu ve beraberindekiler serginin açılışını yaptılar. Oltulu sergiyi gezerek yetkililerden bilgi aldı.