Mahalli idareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi (MİARGEM) tarafından düzenlenen Etkin Belediye Proje Yarışmasında Yusufeli Belediyesi Yaşlı Konukevi Projesi’yle ikinciliği elde etti.

18 – 19 Temmuz 2017 tarihlerinde Ankara’da düzenlenen yarışmada Sosyal Ekonomik Projeler kategorisinde nüfusu elli binin altındaki belediyeler arasında yapılan proje yarışmasında Yusufeli Belediyesi Yaşlı Konukevi Projesiyle ikinci oldu. Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi (MİARGEM) tarafından üçüncüsü düzenlenen “Etkin Belediye Proje Yarışmasında Yusufeli Belediyesi’nin proje tanıtımını Belediye Başkan Yardımcısı Erkin Tokgöz yaptı. Tokgöz, proje sunumda, “ Yaptığımız Konukevi’nin birçok belediye tarafından ilgi gördüğünü müşahede ettiğim gibi aslında diğer belediyelerin yaptıkları sunumlardaki projelerinde ilçemizde yaptığımız ve uyguladığımız işler olması beni fazlasıyla memnun etti. Belediye Başkanımız Eyüp Aytekin öncülüğünde inşallah daha çok ödül alacağımız projelerimiz var.” dedi.

Yusufeli Belediyesi Yaşlı Konukevi Projesi

Genç nüfusun çalışmak için şehirlere göç etmesi doğal olarak ilçemizde yaşlı nüfusun oranını artırmıştır. Köylerin ilçe merkezine uzak olmaları, özellikle kış aylarında ulaşımda sıkıntı yaşanması köylerde kalan yaşlılarımız için önemli ölçüde dezavantajlı bir durum ortaya çıkarmaktadır. Köylerimizin bazılarında kış aylarında iki üç hanenin kaldığı ve bu köylerden ilçe merkezine ulaşımın bir, bir buçuk saat sürdüğünü düşünürsek durumun mahiyeti daha iyi anlaşılacaktır.

Isınma, yeme içme, ibadet, güvenlik ve sağlık hizmetlerindeki aksamaları göz önünde bulunduran Yusufeli Belediyemiz gerek köylerde gerekse ilçe merkezinde yalnız kalan yaşlılarımız için özellikle kış aylarında barınabilecekleri sıcak bir ortam oluşturma adına “Yusufeli Belediyesi Yaşlı Konukevi”ni hizmete açtı. Konukevimiz klasik anlamda bir huzur evi gibi olmayıp huzurevlerindeki yasal mevzuatlar uygulanmamaktadır.

Kendi öz bakımını yapabilenlerin yararlanabildikleri konukevinde kalmak isteyen yaşlılarımız yazılı olarak belediyemize başvurmakta ve Belediyemiz bünyesinde oluşturulmuş “Konukevi Komisyonu”nca uygun görülenler kalabilmektedirler. Konukevinde kalan yaşlılarımız içlerinde tuvaleti ve banyosu bulunan tek kişilik,iki kişilik ve üç kişilik odalarda  kalmaktadırlar.  Bu hizmet karşılığında herhangi bir bedel ödenmemektedir.

Gün içerisinde istedikleri gibi gezip dolaşabilmekte ve istedikleri zaman konukevinden ayrılabilmektedirler. Böylece kendi sosyal çevrelerinden ve ortamlarından koparmadan sıcak bir ortamda mutlu olmaları sağlanıyor.