Uluslararası Coğrafi İşaretler Sempozyumu Trabzon’da yapıldı. Sempozyum  Dünya Fikri Mülkiyet Organizasyonu (WIPO), Türk Patent ve Marka Kurumu, Gürcistan Patent Ofisi İşbirliği ve Trabzon Valiliği'nin katkılarıyla düzenlendi.

Açılışa Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türk Patent  ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan ile  diğer ilgililer katıldı. Sempozyuma Artvin Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen Başkan Kurtul Özel iştirak etti. 

Yapılan çalışmayla coğrafi işaretli ürünlerin yurtiçi ve yurtdışında bilinirliğinin artırılmasıyla, şehirlerin iktisadi açıdan büyümelerine katkı sağlanması amaçlanıyor. Sempozyuma, Dünya Fikri Mülkiyet Organizasyonu (wıpo) temsilcileri ve Gürcü temsilcilerinin yanı sıra Azerbaycan, Moldova, Bulgaristan, Makedonya ile Romanya temsilcileri sunumlarıyla katılım sağlandılar.

Programla ilgili açıklama yapan Başkan Kurtul Özel; “Yöresel ürünlerimizin iyi değerlendirilmesi, yerel anlamda istihdamın artırılması ve hayat standartlarımızın gelişmesi için yapılan bu çalışmalar,  bölgenin marka kimliğinin desteklenmesi açısından kritik önem taşımaktadır. Bu anlamda biz de Oda olarak yaptığımız faaliyetler kapsamında Artvin’e ait 5 ürünün tescili için çalışma yürütüyoruz.  Bölgede alınacak her bir coğrafi işaret, istihdam artışına ve bölgenin kalkınmasına katkı sağlanacaktır”dedi. 

İki gün süren etkinlikte,  Türk ve Gürcü coğrafi işaretleri ile Trabzon ve çevre illerinin coğrafi işaretli ürünleri tanıtıldı.