AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca düzenlenen "Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı" Ankara’da yapılıyor. Toplantıda Artvin'den Belediye Başkanları da hazır bulundu..  

İki oturumda tamamlanacak toplantının sabah oturumunda, Yerel  Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, İçişleri Bakanı Süleyman  Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki konuşma yaptı. Saat  09.00'da başlayan toplantının ilk oturumu, Başbakan ve AK Parti Genel  Başkanvekili Binali Yıldırım'ın konuşmasıyla ona erdi.

Toplantının ikinci oturumunda, Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan belediye  başkanlarına hitap etti.

Erdoğan, ATO Congresium'da, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca düzenlenen, "Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"ndaki konuşmasında, ödüllerini verecekleri "Yerel Yönetimler Proje Yarışması"nda sosyal projeler ve kent ekonomisine katkı kategorilerinde dereceye giren belediye başkanları ile ekiplerini tebrik etti.

Erdoğan, 2004'ten itibaren önceki dönemlerle mukayese edilemeyecek derecede yüksek bir destekle, il genel meclislerindeki yüzde 42'lik, büyükşehir belediyelerindeki yüzde 46'lık, il belediyelerindeki yüzde 40'lık oy oranıyla AK Parti belediyeciliğinin sahneye çıktığını kaydetti. Erdoğan, "Her ne kadar 2009'da yüzde 38'e gerilemiş olsa da bu destek 2014 yılında yeniden yüzde 43-45 düzeylerine çıkmıştır." ifadesini kullandı.

- "Yüzde 50+1 oya ulaşmayı hedefliyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilerleyen süreçte yeni bir seçim ve imtihanın bulunduğuna işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2019 seçimlerinde sadece cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği değil aynı zamanda belediye başkanlığı seçiminde de yüzde 50+1 oya ulaşmayı hedefliyoruz, bu bir hedeftir. Şayet belediyecilik hizmet işiyse, ki kesinlikle öyledir, AK Parti belediyelerinin hizmet büyüklüğünü ve kalitesini diğer belediyelerle kıyaslamak mümkün değildir.

Ülkemizde bin 397 belediyeden 884'ünün AK Parti tarafından yönetiliyor olması, bu gerçeğin belediyemiz veyahutta milletimiz tarafından da teyidi anlamına geliyor. Gerçekten de tıpkı hükümette, tıpkı diğer alanlarda olduğu gibi belediyecilikte de rakiplerimizle değil biz kendi kendimizle yarışıyoruz. Öyle ki kendimizi rakiplerimize göre ayarlamaya kalksak, yaptıklarımızın yarısına bile ulaşamayız. Aramızda o derece büyük bir fark vardır. Önümüzdeki seçimde çıtayı biraz daha yükseltiyoruz, milletimizin gönlünde daha fazla yer edinmek için de buna uygun bir vizyon ortaya koymamız, projeler geliştirmemiz, ekipler oluşturmamız gerekiyor."

Belediyelerdeki tecrübelerin, hizmetlerin, başarıların üzerine kurdukları hükümetteki ve AK Parti'deki kadroların özünde belediyecilik tecrübesi olan kişiler bulunduğuna dikkati çeken Erdoğan, mektebin de belediyeler olduğuna işaret etti.

- "Tabandan gelen siyaset hikayemize borçlu olduğumuz bir gerçektir"

Erdoğan, belediyecilikten Türkiye'nin yönetimine, oradan da bölgesel ve küresel bir güç olmaya doğru giden bu yolun, doğru bir yol olduğunun sayısız tecrübeyle görüldüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Milletimizle olan güçlü bağımızı, tepeden inme değil de tabandan gelen siyaset hikayemize borçlu olduğumuz bir gerçektir. Belediyecilik dönemimizde millete hizmet etmenin sadece yol yapmaktan, su, kanalizasyon, ulaşım sorunlarını çözmekten ibaret olmadığını aynı zamanda gönülleri de yapmaktan geçtiğini yaşayarak gördük. Hacı Bayram Veli'nin dediği gibi, 'Nagehan bir şara vardım, ol şarı yapılır gördüm. Ben dahi bile yapıldım, taş ve toprak arasında.' İnsan, taşla toprak arasında kendini inşa eder ama toplumu da inşa eder. Biz bu anlayışla yola çıktığımız için şehirlerle birlikte zihniyetleri de değiştirdik. İstanbul'da veya ülkemizin herhangi bir ilinde, ilçesinde verdiğimiz hizmeti, 15 yıldır Türkiye'nin tamamında hatta dünya çapında yürütüyoruz."

‘Mevcutla Yetinemeyiz’

Biz gençliğimize güvendik. İnanıyoruz. Şimdi de kalite sorunumuzu halletmek suretiyle bunu çok daha farklı bir yere taşıyacağız. Bu tablo AK Parti olarak ve bireysel olarak kendimizi yenilememiz, geleceğe hazırlamamız için önemi gösteriyor. Ülkemiz ve dünya öylesine hızlı gelişiyor ki bu yenilenmeyi çok daha köklü bir şekilde yapmamız gerektiği anlaşılıyor. AK Parti’de görev alan her bir arkadaşım benim için partisi için ülkesi için görev yapmış birer kahramandır. Bizim partide en vasat görevde yer almış arkadaşlarım muhalefet partilerin yıldızlarından ileridir.

2019 seçimlerinde yüzde 50’nin üzerine çıkmak için mevcutla yetinemeyiz.

‘Belediye Başkanların Hedefi 2019 Kasım Olmalıdır’

Unutmayın… Dava kalıcı, isimler ise fanidir. Biz kalıcı olana bakacağız, sadakatimizi davamıza göstereceğiz. 2019 Martı bizim için olmazsa olmazdır. Aday olacak belediye başkanlarımız, mevcut belediye başkanlarımız hedefi 2019 Martına değil, 2019 Kasım’a koymalıdır. Belediyelerimiz hakkında ne ufak bir spekülasyona fırsat vermeyecek şekilde çalışmalarımızı yürütmemiz lazım. Bütün dedikoduları silbaştan yapmacak gibi bugünkü toplantıyla miladi adımın atılması gerektiğini ifade ediyorum. Bütün dedikoduların ortadan kalkması için belediye başkanlarımıza, il genel meclisi üyelerimize çok büyük görevler düşüyor.

‘Bu Yolda Küsmek, Darılmak, Hele Hele…’

Hiçbirimizin hesabi düşünmeye hakkı yok. Hizmet yarışında en geride de kalsak mücadeleye devam etmek gerekiyor. Bu yolda küsmek, darılmak hele hele mücadeleye zarar verecek davranışlar içine girmek yakışmaz. AK Parti’ye zarar verecek her söz Türkiye’nin geleceğine vurulmuş bir darbe olacaktır.

Vazifemizi başarıyla yerine getirdiğimiz ölçüde milletimizin desteğine mazhar oluyoruz. AK Parti’nin başarısızlığı demek Türkiye’nin elindekileri kaybetmesi ile yüz yüze kalması demektir. Ülkemizin kaderi ile partimizin kaderinin iç içe geçtiği bir dönemden geçiyoruz. Başarı çıtamız asgari yüzde 50+1 oy elde etmektir. Ama asıl hedefimiz milletin tamamımın gönlünü fethetmektir.