Sevgili Çocuklar ve Gençler,
Değerli Öğretmenlerimiz,
Kıymetli Velilerimiz,

2017-2018 eğitim-öğretim döneminin; sağlık, mutluluk, huzur ve başarılarla dolu geçmesini temenni eder, hayırlı olmasını dilerim.

Şehrimiz, 2017-2018 eğitim-öğretim dönemine tüm hazırlıklarını yapmıştır.

224 Eğitim kurumumuzda,1648 dersliğimizde, 2213 yönetici ve öğretmenimiz, 26.000 öğrencimiz  ile 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi başlayacaktır.

Gelişen ve dönüşen dünyanın gerektirdiği bilgi, beceri, değer, tutum ve davranışlara sahip bireyler yetiştirmek, okulların yeni bir vizyon geliştirmesini gerekli kılmaktadır. Bu nedenle, bireye önem veren, öğreneni merkeze alan, insani ve evrensel değerlere dayalı, global dünyanın gerektirdiği bilgi, beceri ve davranışları kazandıran bir eğitimi şehrimizde hakim kılmak hepimizin sorumluluğundadır.

Ülkemizin geleceği, yarının yetişkinleri olan bugünkü çocuklarımızın elinde olduğuna göre; çocuklarımıza yapılacak eğitim yatırımının ülkemize yapılan en büyük yatırım olduğu bir gerçektir.

Bizler bu gerçeğin izinde talebe olmaya devam edecek ve ülkemizin çağdaş ülkelerle aynı seviyeye gelmesi, hatta bu seviyeyi aşması için yılmadan çalışmaya devam edeceğiz.

Sevgili Çocuklar ve Gençler,
Öncelikle sizlere sağlıklı, kaliteli, bilgi dolu ve verimli bir eğitim-öğretim yılı diliyor, sizleri sevgi ve içtenlikle selamlıyorum.

Sizler geleceğimiz olarak, bizlerin göremediklerini keşfedip,kendinizi, ailenizi, şehrimizi, ülkemizi ve dünyamızı daha yaşanabilir, mutlu ve umutlu hale getireceğinize inancımız tamdır.

Öncelikli hedefiniz “çevrenize yararlı, güzel ahlaklı, küçüklerini seven ve koruyan, büyüklerine saygılı, kendisiyle barışık ve mutlu bir insan olmak” olmalıdır.
Toplumda arzuladığınız bir şekilde yaşayabilmeniz, daha fazla bilgi ve donanıma sahip olmanıza bağlıdır.Bu nedenle, yaşamınızı doğrudan etkileyen eğitiminize, büyük bir önem vermeniz gerekmektedir.

Bu süreçte başarılı olmak, sadece derslerden belirli puanları almak demek değildir. Başarı, kendini tanıma, sorumluluk duyma, yaşam enerjinizi ve yaşantınızı doğru planlama, kültürel değerleri evrensel değerlerle yoğurabilme ve uygulayabilmektir.

Sizler, eskiyi yeni değerlerle yoğurarak, öğrendiklerinizi özümseyip hayatınıza aktararak geleceğe daha umutlu ve mutlu  adımlar atacaksınız.

Aldığınız bu eğitimler ile kendinize, ailenize, çevrenize, ülkemize ve insanlığa katacağınız değerler bizi geleceğe taşıyacaktır.

Değerli Öğretmenlerimiz,

Evlatlarımızın sevgi dolu, sabırlı, hoşgörülü ve bilgelikle çocuklarımıza hayatı öğreterek geleceğimizi şekillendiriyorsunuz.

Ülkemizin saygın bir bireyi olmaları için özveriyle çalışıyorsunuz.

Sınıflarımızda sizlerin bilgi ve deneyimlerinden istifade edecek 26.698 öğrencimiz ile velilerimiz adına sizlere teşekkür ederim.

Kıymetli Velilerimiz,

Sadece ders ve not olarak olarak bakıp çocuklarınızın kişiliklerini ve öz güvenlerini zedelemeyiniz. Onların sevgi dolu bir ortamda mutlu büyümeleri; kişilik gelişimleri ve özgüveni tam bireyler olmalarında en önemli unsurdur.

Bunu çocuklarımıza verebildiğimizde ailesine ve ülkesine bağlı, değerlerini ileriye taşıyan, fiziksel ve ruhsal olarak sağlıklı nesillerin yetişmesi için model oluruz.

2017-2018 eğitim-öğretim döneminin sağlık, mutluluk, huzur ve başarılarla dolu geçmesini temenni eder, bu yılın sizlere veli ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını dilerim.

Sevgi ve saygılarımla.

Mehmet KOCATEPE
Artvin Belediye Başkani