Artvin merkeze bağlı Yanıklı köyü Çavliyent mezrasında çayırlık alanda başlayan yangın ormana sıçrayınca saatler sonra kontrol altına alındı.

Hava sıcaklığının uzun zamandır mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle orman yangıları artmaya başladı.  Artvin merkeze 70 km uzaklıkta bulunan Yanıklı Köyü Çavliyent mezrasında Perşembe günü saat 13.30 civarlarında sebebi henüz belli olmayan nedenle çayırlık alanda başlayan yangın rüzgarında etkisiyle alanda bulunan mereğe sıçrayarak dakikalar içinde büyüdü. Çevresinde bulunan 5 merek ve Göksel Düzcan'a ait ahşap vatandaşların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamazken yangın çam ormanlarına sıçradı.

Olay yerine en yakın Şavşat Tepebaşı Orman Şefliği ekipleri ,yangına ilk müdahale yangın söndürme aracı, 2 arasöz ve çok sayıda personelle müdahale ederek jandarma ekipleri ve köy haklıda söndürme çalışmalarına destek verdi. Rüzgarında etkilisiyle sarp ve engebeli arazide  hızla büyüyen yangın yaklaşık 10 saat süren zorlu müdahalenin ardından kontrol altına alınarak soğutma çalışmaları başladı.

3 dönüm örtü 2 dönüm ormanlık alanın küle döndüğü yangında her hangi bir can kaybı yaşanmazken maddi zarar meydana geldi. Olayla ilgili jandarma ekipleri soruşturma başlattı.