Üniversitemizde ilk kez bu yıl hayata geçirilen “AÇÜ Çocuk Üniversitesi” dersleri 11 Eylül 2017 tarihinde başladı. Çocuk Üniversitesinin açılış programı, Üniversitemiz Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinde düzenlendi. Programın açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki gerçekleştirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Çocuk Üniversitesi ile Artvin’deki çocukları üniversite ortamı ile tanıştırarak, eğitim, bilim ve sanat hizmetlerine erişiminde çocuklara eşit fırsatlar sunmak istediklerini ve çocukların bilgi, beceri ve farkındalıklarını artırmayı amaçladıklarını ifade etti. Programda öğrencilerle bir süre sohbet eden Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, bu projenin ayrıca çocuklara üniversite ile etkileşim içerisinde, yaparak, yaşayarak ve eğlenerek, bilimsel ve eleştirel düşünme, soru sorma, merak duyma gibi temel yaşam becerilerini kazandırma ve genç öğrencilerimizi bilimin eğlenceli yüzü ile tanıştırma amaçlarını taşıdığını bildirdi. Prof. Dr. Fahrettin Tilki, gençlerin yetenekli ve donanımlı bireyler olarak yetişmelerinin bir milletin kalkınmasında ve ulusal geleceğin şekillenmesinde önemli bir etken olduğuna inandığını söyledi. 

Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki’nin konuşmasının ardından, öğrenciler Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi laboratuvarlarını gezme imkanı buldu. Çocuk Üniversitesinin ilk dersi Biyoloji alanında Yrd. Doç. Dr. Mehmet Demiralay tarafından  “Canlılar dünyası ve yiyeceklerimizde neler var” başlığıyla verildi. 

5 gün boyunca devam edecek olan Çocuk Üniversitesinde, “Canlılar dünyası ve yiyeceklerimizde neler var”, “Bilimin eğlenceli yanı”, “Dünyaya farklı bakış: Haritalar”, “Vücudumuz nasıl çalışır?” gibi konularda dersler veriliyor. Yaşları 9-12 arasında değişen 42 öğrencinin dahil olduğu proje kapsamında, öğrencilerin derslerin yanı sıra “tırmanma, bowling ve zipline” gibi sosyal ve sportif etkinliklerde yer almaları sağlanarak girişimci, sorgulayıcı, aktif ve özgüveni yüksek bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.