Borçka ilçesinde, kar yağışı nedeniyle yolu ulaşıma kapanan köyde yaşayan 89 yaşındaki şeker hastası Ayşe Altunter, Gürcistan üzerinden Türkiye’ye getirilerek tedavi altına alındı.

Borçka ilçesinde Gürcistan sınırındaki Camili bölgesinin Efeler köyünde yaşayan Ayşe Altunter’ın aniden rahatsızlanması üzerine akrabaları, Borçka Kaymakamlığı’na telefon ile ulaşarak yardım talebinde bulundu. Bunun üzerine Borçka Kaymakamı Ertuğrul Örmek, ilgililere Altunter’in paletli ambulansla Camili sağlık Ocağı’na kaldırılması talimatını verdi. Efeler köyündeki evinden alınan Ayşe Altunter, Camili Sağlık Ocağı’na getirildi. Şeker hastası olan Altunter’in tansiyonu düşürülemeyince acil olarak hastaneye kaldırılması gerektiği kaymakamlığa bildirildi.

Kaymakam Örnek, yaşlı kadının hastaneye kaldırılabilmesi için Türkiye’nin Batum Başkonsolosluğu ile irtibata geçti. Görüşmeler sonucunda Gürcistan yetkilileri ile önceden yapılan protokol kapsamında hastanın Gürcistan üzerinden Türkiye’ye geçişine karar verildi. Köylüler tarafından yaklaşık 30 dakika süren zorlu yolculuğun ardından Gürcistan sınırındaki askeri karakola ulaştırılan Altunter, Türkiye’den gelen 112 Acil Servis ambulansı ile Hopa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.