Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro topluluğu, Artvinli tiyatro severler için oyunlar hazırlayacak ve birbirinden güzel eserleri Artvinlilerle buluşturacak. Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro Topluluğu eğitimlerine devam ediyor.

Artvin Belediyesi tarafından kurulan Artvinli ünlü Türk sinema oyuncusu ve komedyen Öztürk Serengil’in ismi verilen ve yaklaşık 30 kişiden oluşan tiyatro topluğu üyeleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Sanat Koordinatörü Müdür Yardımcısı, Tiyatro ve Televizyon Oyuncusu Mehmet Karaosmanoğlu’ndan bir hafta boyunca eğitim aldı.

Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro Topluluğu ekibi, Jest, mimik, beden dili, pantomim, doğaçlama, diyafram ve diksiyon gibi konularda eğitimler alarak düzenli tiyatro etkinlikleri gerçekleştirecek.

İlk oyun 7 Mart’ta Sahnelenecek

7 Mart Artvin’in Kurtuluş gününde sahnelenecek olan  “Çoruh Kahramanları” piyes çalışmaları Artvin Belediyesi Nikâh Salonunda devam ediyor.  Artvin Belediyesinin hazırladığı 7 Mart Kutlama programlarında Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro Topluluğu iki oyunla seyircinin karşısına çıkacak.

Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro Topluluğunun eğitimleri hakkında eğitmenlerden bilgi alan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Kocatepe,” Kültür ve Sanat şehri olan kentimizin sanat açısından bir eksiğini daha gidermek için adım attık. Tiyatro topluluğumuzla şehrimizde yaşayan vatandaşlarımıza sanatı toplumla özdeşleştirip toplumun sevincine hüznüne ortak olma gayesini arzuluyoruz. Eğitimlerde özümüzden, kültürümüzden, tarihimizden kopmayarak,  değerlerimize sahip çıkan oyunlara yer veriliyor. İlk sahnemiz 7 Mart günü oynanacak.  Sonrasında özel gün ve gecelere yönelik oyunlarla tiyatro ekibimiz seyircisi ile buluşmaya devam edecek” dedi.

Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro Topluluğunun eğitim aşamasında görev alan Tiyatro ve Televizyon Oyuncusu, Eğitmen Mehmet Karaosmanoğlu, Artvin’in tiyatro ve sanat aşkıyla dolu pırıl pırıl, yetenekli gençleriyle kısa sürede büyük yol kat ettiklerini belirtti. Bir haftalık eğitimler sonunda değerlendirmelerde bulunan eğitmen Karaosmanoğlu, şu ifadelere yer verdi.

“Artvin’e gelirken bu tiyatro oluşumuna kısa sürede nasıl katkı sağlayabileceğim, neler yapabileceğim konusunda azda olsa endişelerim vardı. Ancak gelip de Artvin’in tiyatro aşkı ve sanat aşkıyla dolu pırıl pırıl, yetenekli gençleriyle tanıştıktan sonra durumun hiçte böyle olmadığını, süremiz kısa da olsa bu kısa sürede çok güzel şeyler yapabileceğimizi anladım. Hele hele Artvin Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kocatepe’nin tiyatroyu bizzat sahiplendiğini görmem, çabaları ve gayretleri bizleri çok mutlu etmiştir. Bunun içinde Artvin Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kocatepe olmak üzere tüm ekibine ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Tiyatro ile ilgili bu güzel gayret ve çabaları çalışmaları diğer Belediyelerin de örnek almasını diliyorum. Katılımcılarımızla Tiyatro kültürünü, Türk ve Dünya tiyatrosundan özet bilgiler, Geleneksel Türk Tiyatrosu, yerli tiyatro gibi konularda karşılıklı, sorulu-cevaplı sohbetimiz oldu. Başarılı bir eğitim sürecini tamamladık. Bundan sonra arkadaşlarımıza vermiş olduğum bilgiler doğrultusunda çalışmalarına devam edecekler.

‘Kültürüyle Tarihiyle Bütünleşen Bir Tiyatro’

Arkadaşlarımıza skeç ve parodi metinleri dağıttık. Bu metinler üzerinde oyunculuk çalışmaları devam etti. 7 Mart Artvin’in kurtuluşu için düşünülen “Çoruh Kahramanları” piyesinde sadeleştirme yapıp oratoryo şeklinde düzenledik. Artık yol açılmıştır ve Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro topluluğu, Artvin’li tiyatro severler için bundan sonra oyunlar hazırlayacak ve birbirinden güzel eserleri Artvinlilerle buluşturacaklardır. Hayırlı uğurlu olsun. Alkışınız bol olsun yolunuz açık olsun.”

Artvin Kültür ve Sanat açısından gelişmiş bir şehir ancak sanatın anası olan Tiyatronun Artvin’de büyük bir eksiklik olduğunu ifade eden Tiyatro topluluk başkanı Berkay Alkan, “  biz Artvin’de tiyatronun kurulması için ilk adımları attık. Belediye Başkanımız bu konuda bizlere sahip çıkıp,  Öztürk Serengil Tiyatro sahnesi adı altında gerçek bir tiyatro topluluğu oluşturmamızda bizlere imkân sağladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi şehir tiyatroları topluluğunda görev yapan Mehmet Karaosmanoğlu hocamız tarafından tiyatro kültürü, ses ritim, tiyatro tarihi oyunculuk, pantomim, trajedi, mimik, jest, diksiyon, ses açma ve doğaçlama atölye çalışma eğitimlerini aldık çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca konservatuara hazırlanan öğrencilerimize de ayrı hizmet imkân tanımış oluyor. Bunun başlangıcını aldık ileride Artvin adına daha büyük adımlar atılacaktır. Desteklerinizi bekliyoruz. Çünkü bizler birlikte Artvin’iz” diye konuştu.