Öğretim Üyesi Kemal Sağlam “Işık Sanatının izlerini taşıyan Mavi Yıldız Sirius” isimli çalışması ile ilçenin turizm açısından dikkat çekici hale gelmesi ve turizmden hak ettiği payı alabilmesi amacıyla Ardanuç Kaymakamlığının girişimleri sonucu Artvin Çoruh Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Kemal Sağlam, Ardanuç Kalesi’ni aydınlatarak ilçeyi hoş bir görüntüye kavuşturdu. 

Artvin’in Ardanuç ilçesi Adakale mahallesinde evler, kaldırım taşları, bahçe duvarları ve elektrik direkleri turizm açısından tanıtımına katkı sağlayabileceği düşüncesiyle Artvin Çoruh Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Kemal Sağlam öncülüğünde rengârenk boyanmıştı. Sağlam bu yörede yaşayan insanların hüznünü alıp onlara mutluluk vermeyi amaçladığını belirtmişti. İşte bu amaçla Ardanuç Adakale Kemal Sağlam’ın “Işık Sanatının izlerini taşıyan Mavi Yıldız Sirius” isimli çalışmasına ev sahipliği yapıyor. Halen devam eden çalışmada Kemal Sağlam; “Işık kültürel değerlere rehberlik eder. Açık ve koyu alanlar arasındaki kuvvetli aydınlatma, koyu alanlarda göz alıcı vurgulara sahip olur ve böylece Işık sanatını görünür kılar” dedi. Bunun yanı sıra Sanatçı Kemal Sağlam 22 Ekim’de ‘Art wins in the Tar’ “Sanat katran içinde kazanır” İsimli sergisinde kömür, katran, kurşun, boya gibi malzemelerle yapmış olduğu çalışmalarda gerçeküstücü ve dışavurumcu bir yaklaşımla eserlerini oluşturduğunu vurgulamıştı. Anlamsal vurgusunu ışıklandırma sanatı ile birleştirerek üç boyutlu bir heykeli karanlık alanların gizemi ile ışığı kullanarak sihirli bir atmosfere dönüştürerek izleyicilere görsel bir şölen sunmuştu. 

Sanatçı Sağlam, konuşmasının sonunda; “(Mavi yıldız Sirius) Dünya’dan görülen en parlak ve güneşle özel bağı olan yıldız” ifadelerini kullandı.