Murat AYDIN kimdir? Bize biraz kendinizden bahseder misiniz ? 1974 yılında Şavşat Kirazlı Köyünde doğdum. İlkokulu köyümde, Ortaokulu ve Liseyi İstanbul’da tamamladım. Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu İthalat İhracat Bölümünü bitirdikten sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü’nden Lisans düzeyinde mezun oldum. Askerlik görevimi Birleşmiş Milletler Barış Gücü bünyesinde Nato Barış Askeri olarak Bosna Hersek Türk Tugayı’nda şimdiki Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi AKAR’ın emrinde tamamladım. Bir  çok STK bünyesinde çeşitli pozisyonlarda görev aldım. Uluslararası Dış Ticaret ile başlayan çalışma hayatıma,  Gümrük Müşavirliği firmasında Bursa Bölge sorumlusu olarak halen devam etmekteyim. İlgi alanlarım içerisinde Siyaset, sanat ve kültürel faaliyetler  ile sportif faaliyetler yer almaktadır. Uzun yıllar lisanslı futbolcu olarak yeşil sahalarda top koşturdum. Evli ve 2 kız çocuk babasıyım.

Şavşat'a Belediye Başkanı olmak istemenizde ki neden nedir? Hayatımın en kıymetli dönemi olan çocukluk yıllarını, Şavşat'ta geçiren birisi olarak yıllarca gurbette yaşadım. Gurbetteki bir Şavşatlı olarak içimdeki memleket sevdası ve hasreti hiç bitmedi. Şavşat’ımızı Sivil Toplum Kuruluşlarında, İstanbul’da Bursa’da en iyi şekilde temsil ettim. Amacımız aidiyet duygusundan kopmadan çocuklarımıza doğduğumuz toprakları, örfünü, ananesini, doğasını göstermek ve yaşatmak olmuştur. Bu manada Şavşat ve yaşadığım yer arasında her zaman gönül köprüsünü kurmak için elimden geleni yaptım. Amacım bu hizmet bayrağını alıp Şavşat’ımıza ve özellikle gençlerimize iş imkanları sağlayacak yeni yatırımlar yapmak, ilçemizin başlıca sorunu olan otopark ve kapalı Pazar yerine kavuşmasını sağlamak, köyleri kooperatifleştirip kalkındırmak, üretmiş oldukları ürünlerin depolanmasını sağlamak, bu ürünlerin satışı için İlçemizde ve 5 Büyükşehirde şarküteri bayilikleri oluşturmak, E- Ticaret ile de satışını yapacağımız bir sistemle elimi taşın altına koymaya karar verip, Şavşat’ımıza hizmet etme yarışına Belediye Başkan Aday Adayı olarak yola çıktım.

Şavşat'ta ikamet etmiyorsunuz, bu durum süreci nasıl etkiler..? İkamet adresim, Şavşat Söğütlü mahallesindedir. İşim gereği Bursa'da yaşıyor olsam da İstanbul’da da 26 yıl ikamet ettim. Şavşat bizim her fırsatta 1500 km yol kat edip geldiğimiz yerdir. Her ay Artvin’e yada Şavşat’ta mutlaka gelirim. İlçeyi ve köylerimizi gezer Sivil toplum kuruluşlarında ki tanımış olduğum hemşehrilerimi ziyaret ederim. Uzun yıllar Şavşat dışında olmamızın, sosyal ve özel çevremizin Şavşat ile sınırlı olmaması tanıdık yelpazemizin büyük şehirlere uzanıyor olması hem bizim için hem de Şavşat halkımız için çok büyük bir avantaj olacaktır diye düşünüyorum.

Aday olmanız halinde Şavşatlı seçmen  neden Murat AYDIN 'a oy vermeli..? Ben "İnsani yaşat ki devlet yaşasın" sözünü yüreğine rehber edinmiş ve "İnsan Gönüldür Gönül" felsefesi ile bu yola çıkmış bir belediye başkan adayıyım. Benim hedefimde önce insan gönlünü kazanmak vardır. Gönülleri fethettikten sonra Şavşat'ı Şavşat halkı ile el ele verip birlikte yöneteceğiz. Biz şeffaf adil ve katılımcı belediyeciliği öne çıkaran ve savunan  bir ekip  ile Şavşat'a hizmet ederek imzamızı atacağız . Şavşat halkı ile gönül temasına geçecek, ardından fiili olarak seçim çalışmalarımıza başlayacağız. Bizim için ilk yegane temel; Şavşat ve Şavşatlıdır. Biz tüm Şavşat halkına hizmet etmek için bu göreve talip olduk. Bizim yönetim anlayışımız da insanları  ötekileştirme, sınıflandırma, kategorize etme gibi hakkaniyetten uzak tavır davranış ve uygulamalar asla olmayacaktır. Şavşat'ı birlikte yönetip kalkındıracağız. Şavşat’ı göç veren değil göç alan, yaşam standartları yüksek bir ilçe haline getireceğiz. Şavşat Gelişecek, kaliteli hizmet alacak, sosyal belediyeciliğin tam manası ile yaşandığı bir yer olacak. Bizim Telefonumuz, kapımız 7 gün 24 saat açık olacak. Bizim hizmet anlayışımız da mesai kavramı olmayacak herkese her saat ulaşabilecek. Doğasına zarar vermeden Turizm yönü ile büyüyen bir Şavşat olacak. Şavşatlı gençlerimiz, nitelikli bir birey olarak yetişecek teknoloji çağını yakalamış ve yazılım alanında kendini ispatlamış bir birey olacaktır.

STK’ların çatısı altında başkanlık başta olmak üzere çeşitli pozisyonlarda gönüllü olarak görev aldınız? Bu sürecin size ne gibi getirisi olacaktır.? Ben halk ile iç içe olmayı seven ,halka hizmeti Hakk'a hizmet telâkki eden bir insanim. Bu sebeple ömrümün çoğu STK’ların bünyesinde çeşitli pozisyonlarda gönüllü olarak çalışmakla geçti. Beni tanıyanlar iyi bilirler Başkan olduğum dönemlerde bile protokol koltuğuna kurulup emir veren bir yönetici hiç olmadım, hep surecin içinde yer aldım ve faaliyetlerin her aşamasında bizzat yer aldım. Bu dönemlerde her camiadan pek çok insanla dirsek temasında bulundum ve hayatıma yeni insanlar kattım. Gönül rahatlığıyla diyebilirim ki Şavşat'a belediye başkanı olur olmaz  Şavşat ' ta çeşitli alanlarda yatırım yapacak , Şavşat’ı  ve Şavşat halkını ihya edecek  yatırımcılar ve işadamları ile bir çok projelere imza atarak Şavşat’a gereken değeri kazandıracağız.

Şavşat'ta genç ve işsiz nüfus oranı yüksek, özellikle gençleri kazanma ve istihdam etme noktasında neler düşünüyorsunuz.? Gençler bizim lokomotifimizdir. Onların güçlü aktif özgüvenli ve donanımlı olmaları gerekiyor. Tüm bu etkin vasıflar için de çalışan ve üreten bir gençliğe ihtiyaç vardır. Şavşat da yaşayan gençlerimizin büyükşehirlerde yaşayan gençlerden hiç bir eksiği olmaması için çeşitli projelerimiz bulunmaktadır.. Bunları zamanı gelince hem açıklayacağız hem de bizzat hayata geçireceğiz.

Buradan seçim bölgeniz olan Şavşat Halkına neler söylemek istersiniz..? 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek olan Yerel  Yönetim seçimlerinde AK Partiden aday adayı oldum. Genel merkez tarafından aday olarak takdir edilmem halinde, doğduğum topraklara olan vefa borcumu ödeme, o topraklara duyduğum derin sevdamı hayatın içinde bizzat yaşama ve yaşatma adına elimi ŞAVŞAT için taşın altına koyma niyeti ile çıktım. Herkesin bir siyasi görüşü ve ideolojisi vardır, ülkesin ve ülküsünü geleceğinin hedefine koyan ve “İNSAN GÖNÜLDÜR GÖNÜL” felsefesini yüreğine rehber edinen, siyasi görüşleri farklılıkları hayatın renkleri kabul edip, bir üst çizgiye geçerek oradan meseleye baktım ve memleketine kendimi vakfetme davasına el atıp, ŞAVŞAT’a ve ŞAVŞATLI’ya hizmet etmek için Şavşat’ı her anlamda kalkındırmak, insanımıza en iyi yaşam koşullarını sunmak ve zaten doğası Cennet gibi olan Şavşat’a, hizmet etme noktasında da tüm Şavşat halkının şahsıma destek  vermesini özellikle beklediğimi belirtiyor, seçimlerin başta  ülkem için daha sonra Artvin’imiz ve Şavşat’ımız için hayırlı olmasını diliyorum. Niyetimiz temiz, kadromuz güçlü, yolumuz açıktır. Hakkımızda hayırlısı olmasını temenni ediyor, kıymetli hemşerilerime selam ve saygılarımı sunuyorum. Bu süreçte bana destek olan başta aileme arkadaşlarıma, dostlarıma ve aday adaylığımıza teveccüh gösteren tüm hemşehrilerime şükranlarımı, hürmetlerimi ve selamlarımı sunuyorum.

Sorularımızı cevaplandırdığınız için teşekkür ediyor, bu heyecanlı süreçte size başarılar diliyoruz.
Biz de size teşekkür ediyoruz. Aday tespit surecinin hakkaniyetle adilane  bir ahkam üzere gerçekleşmesini  temenni ediyor, seçimlerin hepimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.