CNBC-e Business ve Forbes dergilerinin, “Türkiye’nin en yaşanabilir kentleri” araştırma sonuçlarına göre Artvin 6.sırada yer aldı. CNBC-e Business Dergisi, “Türkiye’nin en yaşanabilir kentleri” araştırmasının üçüncüsünü açıkladı. Araştırma, eğitim, sağlık, kent hayatı, güvenlik, sanat ve ekonomi olmak üzere 6 kategoride yapıldı.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe; Türkiye’nin iki büyük dergisinin yaptığı bu değerli çalışma sonucunda Artvin’imizin ilk 10’da görmek bizi gururlandırdı diyerek sözlerine şöyle devam etti: ”Artvin artık olduğu yerde sayan bir şehir değil gelişmekte olan bir kenttir. Biz Artvinliyi daha iyi nasıl yaşatabiliriz. Büyük şehirlerdeki sosyal aktiviteler  kültürel aktiviteler büyük şehirlerin albenisini,  Artvin’in doğasını şehrin entelektüel duruşunu, güvenliğini bozmadan nasıl entegre edebilirizin uğraşı içerisindeyiz. Bu kapsamda en büyük avantajımız ise şehrimize geçerken uğranılan bir şehir değilde özellikle gelinen bir şehir olmasıdır. Yani Artvin’e gelen turist; doğası için tarihi için gelen bilinçli turisttir.  

Artvin nerdeyse her ay bir ulusal spor organizasyonuna ev sahipliği yaparak şehrin ekonomisine katkı sağlıyor. Gerek üniversitemiz gerek Yeni Mahallede yapmış olduğumuz Eğitim kampüsü ile Artvin’imiz eğitim şehri olma adında emin adımlarla ilerliyor.

Buradan Artvin Çoruh Üniversitesini kazanan öğrencilerimin ailelerine şunu söylemek istiyorum; Artvin Türkiye’nin en güvenliği en huzurlu şehirlerinden biridir. Öyle ki burada esnaflarımız işyerlinin kapılarını kilitlemeden evlerine gidiyorlar. Bunun için çocuklarınızı Artvin’e gönderirken gözünüz arkada kalmasın. Onlar bizimde evlatlarımızdır bize emanettirler.” dedi.

Araştırma sonucunda, Türkiye’nin en yaşanabilir kenti, Ankara olarak belirlenirken, İstanbul 5. sırada, İzmir ise 9. sırada yer aldı. Dergi’nin, “Türkiye’nin En yaşanabilir Kentleri” üçüncü araştırması sıralaması şöyle: 1. Ankara, 2. Eskişehir, 3. Isparta, 4. Trabzon, 5. İstanbul, 6. Artvin, 7. Bolu, 8. Antalya, 9. İzmir, 10. Rize, 11. Kırıkkale