Artvin Belediye’sinin Vizyon projelerinden biri ve trafiğin nefes almasını sağlayacak olan Cezaevinden, Yeni Mahalleye alternatif yol projesi çalışmaları devam ediyor.

Cezaevinden, Yeni Mahalleye yapılacak olan yolun çalışmalarını yerinde inceleyen Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Recep Coşkun ve Kontrol Mühendisi Ercan Polat’tan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yeşil yol projesi kapsamında ilimize kazandırılan bu yolun çalışmaları aralıksız devam ettiğini şehre büyük katkı sağlayacağını ifaden eden Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, 3 km uzunluğunda 12 metre genişliğinde ki yolun 2018 yılı içerisinde hizmete açılmış olacağını söyledi.

Kocatepe yaptığı açıklamada; “Artvin’imize cezaevinden, Yeni Mahalleye eski tomruk yolu olarak kullanılan 3 km’lik yolu 12 metre genişleterek, İskebe deresine 90 metre uzunluğunda köprü yapıp, asfaltını döküp, bariyerlerini, kaldırımını, peyzajını alt ve üst yapısını tamamlayarak Artvin’imize alternatif ulaşım yolunu kazandırmış olacağız. Böylelikle de şehir trafiği derin bir nefes alacaktır. Bugün çalışmalarımızı yerinde inceledik. Yılsonuna kadar çalışmaların büyük çoğunluğunun bitmesi bekleniyor köprü yapımı zaman alacağından dolayı 2018 yılının ortalarına doğru hizmete açmayı hedefliyoruz.”dedi